Disney odbacio jabuku - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney odbacio jabuku

Disney odbacio jabuku

Nakon odvajanja od Pixara, vodstvo Disneya se uplašilo nelegalne distribucije svojih filmova i najavilo da će, umjesto Appleu, prava na online distribuciju dodijeliti svemoćnom Microsoftu.

11.02.2004 0 komentara

Disney odbacio jabuku

Izgleda da je odvajanje od Pixara ozbiljno potreslo najprofitabilniji hollywoodski studio. Microsoft i Disney do kraja ove godine planiraju prebacivanje svih Disneyevih ostvarenja u digitalni format i njihovu distribuciju putem Interneta, ali, što se i moglo očekivati, samo korisnicima XP Windowsa i Microsoftovih home entertainment konfiguracija.

Kako to već ide u svijetu businessa, iza svega stoji strah da bi se filmskoj industriji moglo desiti nešto slično kao glazbenoj koja je nelegalnom distribucijom izgubila milijune i milijune šuškavih zelembaća.

Kako ih prelazak pod okrilje Microsofta ne bi zatekao nespremne, u Disneyu se sve puši od aktivnosti; najavljen je izlazak klasika ove kuće u digitalnom formatu, od danas će se na policama DVD shopova naći 'Lion King 1 i ½' , a za listopad ove godine najavljen je i izlazak DVD 'Aladdina'.

Komentari

Nema komentara.