Tko režira preko e-maila? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Tko režira preko e-maila?

Tko režira preko e-maila?

Wes Anderson ne voli ljude i režira preko e-maila. S druge strane oceana Polanski voli curice i režira preko žice.

s.p. 15.10.2009 0 komentara

Tko režira preko e-maila?

Redatelj Wes Anderson posvađao se sa svojim snimateljem koji ga 'optužuje' da ga uopće nije bilo na setu njegovog zadnjeg filma animiranog 'Fantastičnog gospodina Lisca'. Nedavno se direktor fotografije tog filma, Tristan Oliver požalio kako je film bio sniman u Londonu, no Anderson je većinu vremena provodio u Parizu. S ekipom je komunicirao preko telefona, a uglavnom je slao upute preko e-maila. Animatori bi mu slali kratke filmove sa svojim radovima, a Anderson bi im mejlao detaljne upute što treba izmijeniti.


Wes Anderson govori o svom režiranju 'Fantastičnog gospodina Lisca'.

Pale su i teške riječi, Oliver je optužio Andersona da se ponaša 'pomalo sociopatski' i da 'poput Čarobnjaka iz Oza', više voli provoditi cijelo vrijeme sam u sobi s računalom, nego biti s ljudima. Anderson je na to izjavio da se tijekom snimanja posvađao sa snimateljem oko načina snimanja filma, ali kaže da je to riješeno i da je njegov snimatelj 'krivo citiran', a i intervju koji je digao prašinu je star pola godine. Što je zaista ispalo od filma hrvatska publika će vidjeti na premijeri najavljenoj za 21. siječanj 2010.

No, zanimljivo je da će Andersonov stil rada preuzeti još jedan veliki redatelj - Roman Polanski. On je prisiljen na takav način rada jer je u pritvoru u Švicarskoj, čeka moguće izručenje zbog suđenja u SAD-u, te stoga ne može dovršiti svoj zadnji film 'The Ghost'. Na dan hapšenja Polanski je dovršio montažu filma rađenog prema knjizi Roberta Harrisa, a priča se bavi britanskim premijerom (Pierce Brosnan) kojeg optužuju za ratne zločine. Polanski baš i nije u mogućnosti svakodnevno kontaktirati članove filmske ekipe, no uspio je poslati upute u vezi filmske glazbe. Plan mu je dovršiti film prije Berlinskog festivala u veljači, a vidjet ćemo da li će uspjeti dovršiti film - i doći na tu premijeru!

Komentari

Nema komentara.