Kapitalizam: ljubavna svađa - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Kapitalizam: ljubavna svađa

Kapitalizam: ljubavna svađa

Autor 'Kapitalizma: ljubavne priče' na svom primjeru pokazuje da kapitalizam nije pravedan i tuži svoje producente zbog utaje profita!

s.p. 05.04.2011 0 komentara

Kapitalizam: ljubavna svađa

Slavni filmaš Michael Moore pozvat će svoje dugogodišnje suradnike, producente Boba i Harveyja Weinsteina, da svjedoče na sudu u parnici koju je poveo protiv njih. Moore tvrdi da mu braća Weinstein duguju barem 2.7 milijuna dolara od zarade dokumentarnog filma 'Fahrenheit 9/11' jer su mu zatajili dio profita od tog financijski najuspješnijeg dokumentarca svih vremena, koji je samo od kinoulaznica zaradio preko 220 milijuna dolara.


'Fahrenheit 9/11', trailer.

Redatelj tvrdi da su korišteni 'holivudski računovodstveni trikovi' kako bi se napuhali troškovi i umanjio profit, pa se nada da će davanje iskaza na sudu razjasniti stvari. Obje strane su nakon dugog sporenja odbile nagodbu, pa je Moore angažirao slavnog holivudskog odvjetnika Stantona Larryja Steina da ga zastupa u tužbi protiv Weinsteina.

Odvjetnik braće Weinstein tvrdi da su oni platili sve što trebaju, da je Moore zaradio ogromne svote novaca i da bi se trebao sramiti zbog ove tužbe. S druge strane, Moore je pohvalio Weinsteine koji su po njemu stajali iza mnogih dobrih nezavisnih filmaša i kaže da su dosad dobro surađivali. Ne krivi njih za ono što se desilo i izjavljuje da su vjerojatno za cijeli spor odgovorni njihovi poslovni ljudi i knjigovođe.

Komentari

Nema komentara.