Michael Moore bojkotira ubojice i rasiste - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Michael Moore bojkotira ubojice i rasiste

Michael Moore bojkotira ubojice i rasiste

Angažirani redatelj poziva na bojkot savezne države Georgije, gdje je nedavno izvršena smrtna kazna nad crncem koji je možda bio nevin.

s.p. 28.09.2011 0 komentara

Michael Moore bojkotira ubojice i rasiste

Redatelj i aktivist Michael Moore je strašno ogorčen zbog egzekucije crnca Troya Davisa koji je do smrti tvrdio da nije kriv za ubojstvo policajca, ali je svejedno ove srijede pogubljen smrtonosnom injekcijom u zatvoru u saveznoj državi Georgiji. Moore je zato zatražio od svog izdavača da iz svih knjižara u Georgiji povuče njegove memoare 'Here Comes Trouble', a kad mu je izdavač objasnio da to ne može učiniti, Moore je najavio da će prihod od knjige donirati organizaciji koja se bori za pomoć nevino osuđenima i reformu američkog pravosudnog sustava.

Kao i obično, Moore nije birao riječi. Najavio je da će sav novac koji knjiga zaradi u Georgiji donirati za 'borbu protiv rasista i ubojica koji vode tu državu', a pozvao je sve koji putuju u tu saveznu državu 'da ne kupuju ništa izrađeno u Georgiji, da ne sklapaju poslove u Georgiji i da izbjegavaju sve povezano s ubilačkom državom Georgijom.' Osim toga, Moore je najavio i da će financirati registraciju crnaca koji još nisu uvedeni u biračke popise, te se požalio da 600.000 Afroamerikanaca nije moglo glasati na prošlim izborima.

Komentari

Nema komentara.