Dokumentarci među zvijezdama - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Dokumentarci među zvijezdama

Dokumentarci među zvijezdama

Za najbolji europski dokumentarac nominirani su 'Pina 3D', pobjednik ZagrebDoxa 'Među zvijezdama' i film o gradovima antipodima.

s.p. 19.10.2011 0 komentara

Dokumentarci među zvijezdama

Objavljene su nominacije za Europske filmske nagrade u kategoriji dokumentarnog filma, a među kandidiranim filmovima su film iz Njemačke, film iz Nizozemske i - njemačko-nizozemska koprodukcija! Najpoznatiji film je 'Pina' Wima Wendersa, europski 3D art film o plesu koji je nedavno bio prikazan na reviji Filmomanija, a zbog iznimnog interesa održat će se još dvije ekskluzivne projekcije ovog filma, i to u četvrtak, 20. listopada te u petak 28. listopada, u Movieplexu Zagreb, Cineplexxu Osijek i Cineplexxu Split, s početkom u 20.30 sati. 

Drugi nominirani film je 'Među zvijezdama' nizozemskog filmaša Leonarda Retela koji je punih dvanaest godina slijedio indonezijsku obitelj koja živi u slamovima Jakarte. Film smo mogli vidjeti na ovogodišnjem ZagrebDoxu na kojem je osvojio glavnu nagradu, Veliki pečat u međunarodnoj konkurenciji. 

Treći nominirani dokumentarac je '¡Vivan las Antipodas!' koji istražuje gradove-antipode koji se nalaze na dijametralno suprotnoj točki Zemlje, a jedan od primjera su argentinski Entre Rios i kineski Šangaj. Kao i u ostalim nominacijama, o pobjedniku Europskih filmskih nagrada u ovoj kategoriji odlučit će 2500 članova Europske filmske akademije, a pobjednik će biti proglašen na ceremoniji dodjele koja se 3. prosinca održava u Berlinu.

Nominacije za najbolji dokumentarac Europskih filmskih nagrada:

1. 'Pina', r: Wim Wenders, Njemačka


2. 'Među zvijezdama' ('Stand van de Sterren'/'Position Among the Stars'), r: Leonard Retel Helmrich, Nizozemska


3. '¡Vivan las Antipodas!', r: Victor Kossakovsky, Njemačka/Nizozemska/Argentina/Čile

Komentari

Nema komentara.