Za one koji ne vole Obamu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Za one koji ne vole Obamu

Za one koji ne vole Obamu

U američkim kinima prikazuje se dokumentarac '2016: Obama's America' koji tvrdi da predsjednik Obama ne voli Ameriku koliko bi trebao.

s.p. 27.08.2012 0 komentara

Za one koji ne vole Obamu

Na listi filmova s najvećom zaradom u američkim kinima ovog vikenda se pojavio i jedan politički dokumentarac - '2016: Obama's America' ('2016: Obamina Amerika'). Riječ je o filmu Johna Sullivana i Dinesha D'Souze koji je napisao knjigu 'The Roots of Obama's Rage' ('Korijeni Obaminog bijesa') koja je predložak ovog dokumentarca.


'2016: Obama's America', trailer.

Teza ovog desničarskog autora je da Obama zbog svojih kenijskog porijekla ima žestoke antikolonijalne stavove i želi smanjiti vodeću ulogu SAD-a u svijetu te bi zbog toga njegova ponovna pobjeda na predsjedničkim izborima bila velika katastrofa.

Film je ovog vikenda postigao vrlo dobar rezultat i izbio na 8. mjesto sa zaradom od 6.2 milijuna dolara, te je ukupno zaradio već 9 milijuna dolara i postao dokumentarac s najvećom ovogodišnjom zaradom. Ipak, film neće ponoviti uspjeh ljevičarskog filmaša Michaela Moorea koji još uvijek drži rekord sa svojim filmom 'Fahrenheit 9/11' koji je prvog vikenda zaradio oko 24 milijuna dolara i postao najgledaniji dokumentarac svih vremena.

Komentari

Nema komentara.