Dođite ususret LFF-u - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Dođite ususret LFF-u

Dođite ususret LFF-u

'Ususret LFF-u' tijekom kolovoza na Ljetnu pozornicu Opatija donosi pet naslova.

s.p. 31.07.2013 0 komentara

Dođite ususret LFF-u

Zahvaljujući suradnji Liburnia Film Festivala, Festivala Opatija i Restart Labela, publika koja voli dobar dokumentarni film i ovog će ljeta na Ljetnoj pozornici Opatija gledati uglavnom recentne strane naslove. LFF nastavlja dobru praksu započetu prošle godine – tijekom kolovoza, svakog tjedna po jedan dokumentarac. Program ‘Ususret LFF-u’ počinje u četvrtak 1. kolovoza i trajat će do 22.8., kada ćete uploviti u 11. izdanje Liburnia film Festivala u lučici u Ičićima.
 
Prvog dana kolovoza gledat ćemo američki uzbudljivi dokumentarac o aktivistima Sea Shepherda i njihovom legendarnom kapetanu Paulu Watsonu – 'Ispovijesti eko terorista', Petera Jay Browna. Tjedan dana kasnije, u srijedu 7. kolovoza, na rasporedu je još jedan 'ekološki' film', ali se borba za očuvanje šuma ovaj put odvija drugim sredstvima. U kontroverznom i razvikanom dokumentarcu 'Fuck for Forest', poljski redatelj Michal Marczak prati istoimenu berlinsku nevladinu organizaciju koja snima i distribuira vlastite porno filmove, a novac prikupljen od korisnika ulažu u kupovinu amazonskih prašuma, kako bi ih spasili od sječe.
'Ispovijesti ekoterorista', trailer.

Najslojevitiji portret rodonačelnika reggaea Boba Marleya, napravio je Kevin Macdonald, redatelj dokumentarnog hita 'Dodirnuti vrh', ali i za Oscar nominiranog igranog filma 'Last King of Scotland'. U ovom sjajnom glazbenom dokumentarcu, po prvi put ćete vidjeti do sad čuvane arhivske snimke iz Marleyjevog života, a uz više od dva sata muzike, o njemu govore sugrađani, obitelj i kolege glazbenici. Film je na programu u četvrtak, 15. kolovoza.
Netom prije početka 11. LFF-a, u četvrtak 22.8., opatijskoj publici nude se dva nešto starija filma značajnog srpskog redatelja Borisa Mitića'Lepa Dijana' i 'Doviđenja, kako ste?', oba prikazana na više od 100 međunarodnih festivala i ovjenčana s više od 20 nagrada. Za ovu projekciju postoji i poseban razlog - redatelj ovih filmova će za vrijeme LFF-a održati Masterclass pod nazivom 'Cjelokupna industrija dokumentarnog filma prikazana u pet crteža'. Filmovi se prikazuju kako bi se gledatelji dobro pripremili za duhovito i inspirativno predavanje ovog dokumentarnog genijalca.
 
Sve projekcije počinju u 21 sat, a ulaznica je 25 kuna. 11. Liburnia Film Festival održava se od 28. do 31. kolovoza u lučici u Ičićima, ali ove vas godine publika se poziva i na – NULTI DAN – 27.8., kada ćete moći pogledati još nekoliko regionalnih filmova. U programu LFF-a, bit će prikazano 25 hrvatskih filmova, od toga njih 18 u konkurenciji za nagrade festivala.
Komentari

Nema komentara.