Od Rijeke do 4 rijeke - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Od Rijeke do 4 rijeke

Od Rijeke do 4 rijeke

Indija se predstavlja u Rijeci, Four River traži srednjoškolce, a Motovun treba raznovrsne filmove.

s.p. 30.04.2013 0 komentara

Od Rijeke do 4 rijeke

Motovun Film Festival, koji će se održati od 27. do 31. srpnja 2013., otvorio je prijave za ovogodišnje, 16. izdanje. Ovogodišnji festival bit će posvećen optimističnim filmovima i novim estetskim tendencijama, kojima će se suprotstaviti depresiji i krizi. Motovun Film Festival prima prijave za filmove u glavnom programu (dugometražni igrani i dokumentarni) te za Motovunske kratke (kratkometražni igrani ili animirani u trajanju do 15 minuta). Rok za prijavu filmova je 1. lipanj 2013. Prijavnice i više informacija o prijavama možete naći ovdje.

Organizatori 11. Liburnia Film Festivala /naslovna/ pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 11. izdanju festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 28. do 31. kolovoza 2013. u lučici u Ičićima kraj Opatije. Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2012. ili 2013., bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili hrvatskog autora. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2013. godine, prijavnica se nalazi na www.liburniafilmfestival.com, a filmove na DVD-u s isprintanom prijavnicom potrebno je poslati na adresu: RESTART, Trg V. Mačeka 1, 10000 Zagreb.

Srednjoškolac si? I snimio si film? Prijavi ga na 18. filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival, međunarodni festival srednjoškolskog filma! Prijave traju do 01. lipnja 2013.! Od 11. do 14. rujna vidimo se u Karlovcu, hit destinaciji za srednjoškolski film! Više informacija potraži na frff.hfs.hr!


'Sonja i bik', trailer.

Komedija 'Sonja i bik' redateljice Vlatke Vorkapić i kratkometražni film 'Kišobran' Jure Pavlovića nagrađeni su na 46. Međunarodnom filmskom festivalu Worldfest u Houstonu koji se održavao od 12. do 21. travnja 2013. Redateljski prvijenac Vlatke Vorkapić osvojio je nagradu Platinum Remi u kategoriji dugometražnih filmova. Film će ovoga vikenda doživjeti i svoju azijsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u južnokorejskom Jeonju (25. travnja - 3. svibnja 2013.) gdje će biti prikazan u programu World Cinemascape. 'Kišobran' Jure Pavlovića osvojio je Platinum Remi u kategoriji kratkometražnog filma.

'5. Dani indijske kulture - 100 godina indijskog filma' održat će se u Rijeci od 2. do 5. svibnja 2013. Program će otvoriti Nj.E. Lal Thal Muana, veleposlanik R. Indije u Hrvatskoj u četvrtak, 2. svibnja u 20:00 sati u Art-kinu Croatia, Krešimirova 2, a već od 18:00 sati započinje iznimno zanimljivo predavanje Rade Šešić. Selektori filmskog programa su Premendra Mazumder, potpredsjednik Saveza filmskih društava Indije i Etami Borjan s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sve informacije o filmovima i popratnom programu pogledajte na internetskim stranicama www.indija.hr.

'10 stvari koje treba znati o jelenima', novi projekt kratkometražnog animiranog filma Veljka Popovića, jedan je od sedam odabranih projekata na Pitching forumu Međunarodnog sajma animiranog filma MIFA u Annecyju, gdje je osvojio i nagradu Abbaye de Fontevraud, što njegovu autoru omogućuje jednomjesečnu rezidenciju u spomenutom mjestu, gdje će imati priliku nesmetano razvijati svoj projekt uz profesionalnu podršku te uz predstavljanje francuskim medijima i profesionalcima.

Komentari

Nema komentara.