Radionica i pitching forum na Zagreb Doxu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Radionica i pitching forum na Zagreb Doxu

Radionica i pitching forum na Zagreb Doxu

Redatelji i producenti, ukoliko imate dokumentarni projekt u poodmakloj fazi i dolazite iz jedne od doljenavedenih zemalja, javite se ZagrebDoxu.

p.h. 18.12.2006 0 komentara

Radionica i pitching forum na Zagreb Doxu

U okviru 3. ZagrebDox-a, međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji će se održati u Zagrebu od 26. veljače do 3. ožujka 2007, održat će se radionica koja će se baviti završnom fazom u razvoju dokumentarno filmskih projekata. Cilj radionice je pomoći sudionicima da što uspješnije nauče kako pronaći međunarodne partnere za sufinanciranje njihovih filmova.

Nakon dva dana intenzivnih priprema koje se sastoje u dotjerivanju projekta za prezentaciju pod vodstvom renomiranih predavača, režiseri i/ili producenti imat će priliku predstaviti svoj projekt skupini kvalificiranih regionalnih i međunarodnih urednika dokumentarnih televizijskih programa, na tzv. pitching forumu.

Predavači su g. Tue Steen Müller, dosadašnji direktor European Documentary Network, Danska, gđa Cecilia Lidin, European Documentary Network, Danska, a pitching forum komisiju čine tri urednika dokumentarnih programa televizija iz Zapadne Evrope i četiri urednika dokumentarnih programa regionalnih televizija

Na radionicu se mogu prijaviti režiseri i producenti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije s projektom koji je u poodmakloj fazi razvoja.

Budući je rad na radionicama individualan i intenzivan, bit će odabrano najviše 12 projekata, s jednim ili dva predstavnika po projektu (redatelj i/ili producent). Radionici će moći prisustvovati i određen broj promatrača (zainteresirani autori koji nisu izabrani za aktivne sudionike). Radionica će se odvijati na engleskom jeziku, a u okviru završne prezentacije - Pitchinga - sudionici će imati 7 minuta (uključujući i video klip) za prezentaciju svog projekta, nakon čega urednici 8 minuta postavljaju pitanja vezana uz projekte.

Troškove puta, smještaja i radionice za izabrane aktivne sudionike snosit će organizator i/ili sponzori festivala. Aktivnim sudionicima bit će osiguran i besplatan ulaz na sve projekcije festivala.

Prijava treba sadržavati:
a) kratki sinopsis (max. 1 stranica)
b) sažetak projekta i plana produkcije
c) biografiju autora na 2-3 stranice
d) Poželjno je priložiti i vizualni materijal: video snimke, fotografije ili ostali materijal do kojeg se došlo u istraživanju, te kratki video klip (ne dulji od dvije minute).
 
Svi navedeni dokumenti trebaju biti na engleskom jeziku te napisani veličina slova 12
Prijavu treba poslati e-mailom i/ili poštom tako da stigne u Zagreb do 15.1.2007.
Izabrani će sudionici biti obaviješteni najkasnije do 1.2.2007.
Sudionici čiji projekti nisu izabrani mogu se kvalificirati za status promatrača

Prijave i informacije na:
Vanja Kaluđerić
e mail: zagrebdox@gmail.com
Factum/cdu
Prilaz Gjure Deželića 26
10 000 Zagreb
phone: +385 1 48 46 176
fax: +385 1 48 46 180
www.zagrebdox.net

Komentari

Nema komentara.