Tko je, zapravo, Vogue? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Tko je, zapravo, Vogue?

Tko je, zapravo, Vogue?

Ona odlučuje što je in a što out. Ona diktira stilove. Ona ustoličuje modne ikone. Ona je strah i trepet modne industrije.

z.m. 26.08.2009 0 komentara

Tko je, zapravo, Vogue?

Nijedno ime ne odzvanja tako snažno u svijetu mode kao ono Anne Wintour. Žena za koju se šuškalo da je 'Vrag koji nosi Pradu' tema je još jednog filma – ovoga puta dokumentarnog! 'The September Issue' je novi dokumentarac koji prati nastajanje rujanskog broja Voguea 2007. godine /naslovna/. Autor filma je R. J. Cutler – čovjek koji se usudio proniknuti u stvaran svijet iza mondenih naslovnica, svijet kojim dominiraju dvije žene - urednica Voguea, Anna Wintour i kreativna direktorica časopisa, Grace Coddington.

Danas, kada cijeli svijet misli kako je Anna Wintour 'hladnokrvna kučka', ovaj dokumentarac pokazuje kako postoji još jedna, 'hladnokrvnija kučka', a to je upravo Grace Coddington. Njih dvije su istovremno počele raditi u Vogueu, još davne 1988. godine i otada su nerazdvojan tandem. Film razotkriva kako je u stvaranju časopisa Wintour mozak operacije, dok je Grace duša i srce svega. Grace se mjesecima protivila snimanju filma, a popustila je na nagovor Anne.


Trailer za 'The September Issue'

Redatelj R.J. Cutler proveo je s ekipom osam mjeseci u stopu slijedeći Annu i Grace po sastancima, revijama i snimanjima. Dokumentirao je sve procese nastajanja rujanskog izdanja časopisa Vogue, koje je zbog velikog jesenskog modnog priloga i najobimnije izdanje časopisa u godini. Film čak prikazuje Annu u privatnim trenucima s kćerkom Bee Shaffer koja tvrdi kako ne želi imati ništa sa svijetom mode.

Film 'The September Issue' zapravo je autentična, dokumentarna verzija svega onoga  u čemu su uživale obožavateljice 'Seksa i grada' i ' 'Tajnih snova jedne šopingholičarke' – svijet visoke mode, prestiža, luksuza i glamoura, svijet moći i dominacije, svijet u kojim apsolutno vladaju – žene!

Komentari

Nema komentara.