Broadwayska verzija Monty Pythona - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Broadwayska verzija Monty Pythona

Broadwayska verzija Monty Pythona

Kultna komedija Monty Python and the Holy Grail iz 1975. bit će premijerno prikazana 2005. godine na daskama Brodwaya u glazbenoj verziji.

06.11.2003 0 komentara

Možemo se samo nadati da će tako pričati i pred našim mikrofonom.

Roman je napisao nakon četiriju zbirki pjesama (Petkom poslije ribe, Ples, Zona zoo, Ubrzanje) i jedne knjige priča (Rad na crno). Radnju je smjestio u Zagreb i Karlovac. Ideja je suluda - glavni lik, profesor filozofije Andrej, pati od duševnog poremećaja u kojemu samozapaljenje svakog branitelja doživljava na vlastitoj koži. Imamo malog običnog čovjeka i veliki sistem koji tog malog čovjeka izrabljuje. I visokotiražnu dnevnu tiskovinu i zločestog glavnog urednika. Kod glavnog lika u jednom se trenutku javlja misao o ubojstvu. Toliko o knjizi.

Što se autora tiče, rođen je 1960. godine u mjestu Turbe kod Travnika. Studirao je Tehnološko-tekstilni fakultet i zna dosta o tekstilu. Ispočetka je dosta objavljivao u relevantnim književnim časopisima, nakon čega je 1994. godine objavio prvu zbirku pjesama. Pjesme i priče prevođene su mu na njemački, engleski, španjolski, poljski, slovenski i makedonski jezik. 

 

Komentari

Nema komentara.