Je li ovo Bilbo Baggins? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Je li ovo Bilbo Baggins?

Je li ovo Bilbo Baggins?

Warner Bros. napokon je dao zeleno svjetlo za početak snimanja dva nastavka 'Hobita' koja će režirati Peter Jackson, a u glavnoj ulozi bit će...

filmski.net 18.10.2010 0 komentara

Je li ovo Bilbo Baggins?

Mašala! Aleluja! Napokon! Nakon mjeseci (pa čak i godina) špekuliranja, očekivanja, svađanja i raznoraznih tračeva službeno je potvrđeno da počinje snimanje 'Hobita'. I to ne jednog nego dva filma, oba pod redateljskom palicom Petera Jacksona, koji je režirao i trilogiju 'Gospodara prstenova'. Prvotni redatelj trebao je biti Guillermo Del Toro, no on je nedavno napustio projekt nakon čega je cijelo snimanje postalo upitno - pogotovo zbog velikih troškova produkcije.

Sada je stiglo službeno priopćenje u kojem se potvrđuje da će Jackson režirati i producirati filmove, a napisao je i scenarij uz Del Tora, Fran Walsh i Philippu Boyens - koje su radile i na oživotvorenju 'Gospodara prstenova'. Oba filma snimat će se u 3D tehnici, a radovi na snimanju počinju već u veljači 2011. Procjenjuje se da će budžet za snimanje oba filma doseći vrtoglavih 500 milijuna dolara.

Dakle ovo su činjenice - a već su krenuli i novi tračevi, koji od početka prate projekt. Priča se da je glavni glumac za 'Hobita' već odabran i da će Bilba Bagginsa glumiti Martin Freeman, najpoznatiji po ulogma u seriji 'U uredu' i 'Vodič za autostopere kroz galaksiju'.

Komentari

Nema komentara.