Dan za optužbe - Hobit opet na sudu - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Dan za optužbe - Hobit opet na sudu

Dan za optužbe - Hobit opet na sudu

Producenti 'Hobita' brane se od tužbi za zlostavljanje životinja, a i Tolkienova zaklada traži pravdu na sudu.

s.p. 20.11.2012 0 komentara

Dan za optužbe - Hobit opet na sudu

Udruga za zaštitu životinja PETA optužila je autore 'Hobita: Neočekivanog putovanja' da su krivi za smrt čak 27 životinja. Dreseri životinja koji su radili na snimanju tog filma izjavili su da su životinje uginule zbog loših uvjeta na farmi na kojoj su bile smještene.

Peter Jackson i ostali producenti su odbacili sve optužbe i naglasili da su poduzeli sve što su mogli da bi zaštitili sigurnost i dobrobit životinja. Objasnili su i da je većina scena sa životinjama snimljena uz pomoć kompjuterski generiranih slika, a najavili su da će dodatno istražiti optužbe koje su došle od dresera koji su inače otpušteni prije godinu dana. Treba naglasiti i da su se nakon snimanja 'Gospodara prstenova' pojavile optužbe o zlostavljanju konja na snimanju, no vlasti Novog Zelanda su proglasile te optužbe neosnovanim.

Zanimljivo je da se pojavila još jedna tužba vezana uz projekt ekranizacije Tolkienovih djela. Zaklada Tolkien i izdavač HarperCollins tužili su studio Warner Bros i New Line da su prekršili ugovor i pretjerali s merchandisingom tj. nisu samo prodavali figurice i odjeću povezane s filmom već su zarađivali i na proizvodima na koje navodno nisu imala prava. S obzirom da će 'Hobit' sigurno postati veliki hit, možemo očekivati još tužbi onih koji bi voljeli dobiti dio profita filma...

Komentari

Nema komentara.