Stiže novi 3D Asterix - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stiže novi 3D Asterix

Stiže novi 3D Asterix

Novi igrani film o Asterixu snima se u 3D tehnici, ima mega-budžet, a nastupaju Gerard Depardieu i Catherine Deneuve.

s.p. 28.03.2011 1 komentara

Stiže novi 3D Asterix

Prvog travnja na Malti počinje snimanje novog filma o Asterixu, nazvanog 'Asterix & Obelix: Bože, čuvaj Britaniju'. Ovaj igrani film bit će sniman u 3D-u, te je osiguran budžet od 50 milijuna eura. Predviđen je nastup francuskih, belgijskih i njemačkih glumaca, a najveće zvijezde su Gerard Depardieu, Catherine Deneuve i Dany Boon.

Koscenaristi filma su Grégoire Vigneron i redatelj Laurent Tirard, a priča se temelji na dva stripa Renéa Goscinnyja i Alberta Uderzoa: 'Asterix u Britaniji' i 'Asterix i Normani'. Radnja filma odvija se u Britaniji na koju se iskrcava vojska Julija Cezara, a jedno selo hrabro odolijeva napadima rimskih legija.

Kad situacija postane kritična, britanska Kraljica (Deneuve) šalje Jolitoraxa da ode u Galiju, kod svog dalekog rođaka Asterixa, i nabavi magični napitak koji donosi nepobjedivost. Asterix i Obelix odlaze s napitkom u Britaniju i upoznaju neobične lokalne običaje, a Cezar regrutira Normane za borbu protiv Britanaca...Petomjesečno snimanje trajat će do rujna na Malti (morske scene), u Irskoj (scene na plaži) i u Mađarskoj (studijske scene), a film dolazi u kina 2012.

Komentari
A: johnny08 30.03.2011 Pogledaj profil

Pa šta nakon one posljednje katastrofe postoje financijeri??