Posjetili smo prvi hrvatski IMAX - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Posjetili smo prvi hrvatski IMAX

Posjetili smo prvi hrvatski IMAX

Napokon možemo gledati filmove na zaista ogromnom platnu, uz prave 3D efekte! Donosimo vam raspored IMAX premijera za sljedeća 3 mjeseca.

s.p. 08.04.2011 0 komentara

Posjetili smo prvi hrvatski IMAX

Jučer je u Zagrebu održana prva hrvatska IMAX projekcija! Dojmovi posjetitelja su uglavnom pohvalni, a svi se slažu da je riječ o spektakularnom kinu koje je jedinstveno u regiji. Uzvanici su imali priliku pogledati najavne trailere filmova 'Sanctum 3D', 'Cars' i 'NASCAR' i originalni dokumentarni IMAX film 'Hubble 3D'. IMAX kino u Zagrebu se svečano otvara 14., a za javnost 15. travnja u sklopu multipleksa CineStar Arena IMAX. A koje ćemo sve filmove moći gledati u IMAX kinu?

Raspored IMAX filmova do ljeta je sljedeći:

'Sanctum 3D' - od 15. travnja
'Hubble 3D' - od 15. travnja
'Thor 3D' - od 28. travnja
'Pirati s Kariba: Nepoznate plime 3D' - od 19. svibnja
'Kung Fu Panda 2 3D' - od 2. lipnja
'Transformers 3 3D' - od 30. lipnja
'Harry Potter i Darovi Smrti 2. dio 3D' - od 14. srpnja


'Sanctum 3D', trailer.

Ova, prva IMAX dvorana u regiji, ima ukupni kapacitet od 493 sjedala. Objavljeno je kako je gigantsko IMAX platno premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku, a njegove dimenzije su 24,3 x 13,7 meta­ra, odnosno 333 kvadrata, te veličinom ulazi među tri najveća u Europi. Kako bi se postigao i potpuni zvučni efekt, platno je perforirano tisućama malih rupica kako bi propuštalo zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega.

Posebno dizajnirana dvorana opremljena je s dva IMAX digitalna projektora najnovije generacije koji istovremeno projiciraju sliku na platno. Oni omogućuju iznimno visoku rezoluciju – do 8 puta više razlučivosti slike – i time daleko nadmašuju bilo koji drugi postojeći projekcijski sustav. Ovome možemo dodati još i IMAX 3D, s najmodernije polariziranim 3D naočalama, što gledatelja može odvesti na uistinu posebno filmsko putovanje. IMAX dvorana multipleksa CineStar Arena Zagreb hvali se i da ima 'najmoderniji zvučni sustav na svijetu', te stadionski raspored sjedala pod kutom od 45 stupnjeva.

IMAX dvorana se inače nalazi u sklopu multipleksa CineStar Arena Zagreb, smještenog u centru Arena Zagreb. Ovaj osmi hrvatski multipleks CineStar ima ukupno 10 kino dvorana koje uključuju i dvije Gold Class dvorane, ukupnog kapaciteta 1712 sjedala. CineStar Arena IMAX otvorit će se filmom producenta Jamesa Camerona 'Sanctum 3D' i originalnim IMAX dokumentarcem 'Hubble 3D'. Uskoro očekujte dodatne informacije i opširne najave IMAX filmova!

Komentari

Nema komentara.