Iron Man protiv Mandarina - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Iron Man protiv Mandarina

Iron Man protiv Mandarina

Objavljen je prvi službeni trailer za treći nastavak 'Iron Mana' u kojem se željezni junak suočava sa svojim noćnim morama.

z.m.k. 23.10.2012 0 komentara

Iron Man protiv Mandarina

Prvi službeni trailer za 'Iron Mana 3' zapravo je više produljeni teaser - iz njega ne saznajemo mnogo o samoj radnji, ali iz mrvica se može iskonstruirati glavna nit priče. Uglavnom, Iron Man nije sretan. Muče ga noćne more, strahuje od osvete svojih mnogobrojnih neprijatelja i strepi da će se nešto loše dogoditi njegovoj voljenoj Pepper Pots. S pravom!

Upoznajemo i glavnog negativca, zloglasnog Mandarina kojeg glumi Oscarom nagrađeni Ben Kingsley. 'Neki ljudi zovu me teroristom. Ja smatram da sam učitelj,' govori o sebi Mandarin u jednom isječku trailera, a zatim vidimo kako projektilima iz helikoptera uništava kuću Tonya Starka i kako sva njegova Iron Manova odijela i tehnologija tonu na dno oceana.

U hladnoratovskom stripu iz 1963., prema kojem je filmski serijal i snimljen, Mandarin je bio kineski izgnanik koji je u zabačenoj dolini pronašao srušeni izvanzemaljski brod i na njemu deset prstenova sa specijalnim moćima. U modernoj verziji nema vanzemaljaca, a Mandarin također nije Kinez (što se vjerojatno ne bi svidjelo brojnoj publici u Kini). Umjesto toga ima frizuru samuraja, kraljevsku odoru, bradu poput Bin Ladena i automatsku pušku. A deset prstenova - The Ten Rings - ime je terorističke skupine koja je u prvom filmu otela Starka, a u drugome pomogla negativcu Whiplashu, tako da možemo očekivati da je Mandarin na neki način opet povezan s njima.

Redatelj filma je Shane Black koji je i koscenarist filma, a svoje uloge reprizirat će Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle i Scarlett Johansson. Premijera je najavljena za svibanj 2013.

Komentari

Nema komentara.