Dosta mafije! (Na filmu) - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dosta mafije! (Na filmu)

Dosta mafije! (Na filmu)

Političari iz Napulja ogorčeni su lošim imidžem svoga grada pa su zabranili snimanje još jedne priče o mafiji.

Siniša Paić 08.01.2013 0 komentara

Dosta mafije! (Na filmu)

Napuljski političari ne žele da se opet u njihovom gradu snimaju djela o lokalnoj mafiji. Angelo Pisani, koji je predsjednik vijeća napuljskog predgrađa Scampia, odbio je u svom kvartu dopustiti snimanje TV serije koja se nastavlja na priču slavnog filma o mafiji 'Gomorra'.

Pisani je izjavio da je 'vrijeme da se kaže dosta iskorištavanju Napulja i Scampije' te da 'stalno preuveličavanje negativnih stvari (koje postoje, to se ne može poreći) ne rješava ništa, dapače, ono pogoršava probleme i potvrđuje stigmu.'


'Gomorra', trailer.

Gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris izjavio je da nije imao udjela u Pisanijevoj odluci, ali ju podržava jer mu je dosadilo gledati sliku Napulja reduciranu samo na 'trgovinu drogom i borbe klanova'.

Roberto Saviano, prema čijoj knjizi je snimljen film 'Gomorra', radi kao supervizor u seriji koja se dijelom trebala snimati u Napulju, te je izjavio da političari 'prebacuju pozornost s problema na prepričavanje problema' i da bi ovi problemi trebali svaki dan biti u središtu pažnje.

Izvor: Guardian

Komentari

Nema komentara.