Spielberg snima Kubrickovog Napoleona - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spielberg snima Kubrickovog Napoleona

Spielberg snima Kubrickovog Napoleona

Kubrick je imao spreman scenarij za film o Napoleonu, kojeg će sada Steven Spielberg adaptirati za snimanje televizijske serije.

s.p. 04.03.2013 0 komentara

Spielberg snima Kubrickovog Napoleona

U nedavnom intervjuu Steven Spielberg je najavio da priprema ekranizaciju scenarija Stanleyja Kubricka, i to onog koji se bavio Napoleonom. Kao što smo već pisali, Kubrick je godinama planirao snimiti film o francuskom vojskovođi, te je obavio detaljna istraživanja i snimio razne lokacije, no studiji MGM i United Artists su se uplašili visokog budžeta i potencijalnog financijskog kraha, pa je film otkazan.


'Združena braća', trailer.

Kubrick se i kasnije nadao da će ipak snimiti taj film, no na kraju su od cijelog projekta ostale samo skice, scenarij i ostali materijali koji su objavljeni u knjizi od gotovo 2000 stranica pod naslovom 'Stanley Kubrick's 'Napoleon': The Greatest Movie Never Made'.

Sada se ovog projekta uhvatio Steven Spielberg, koji je već snimio jedan film kojeg je planirao napraviti Kubrick - 'A.I.' No, Spielberg neće snimiti dugometražni film o Napoleonu nego planira napraviti povijesnu TV seriju, u čemu već ima dosta iskustva. Producirao je serije 'Pacifik' i 'Združena braća' u kojima su vrlo realistično prikazane legendarne bitke Drugog svjetskog rata, pa se možemo nadati da će biti jednako uspješan i u prikazu Napoleonovih ratova.

Komentari

Nema komentara.