Spielberg snima Kubrickovog Napoleona - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spielberg snima Kubrickovog Napoleona

Spielberg snima Kubrickovog Napoleona

Kubrick je imao spreman scenarij za film o Napoleonu, kojeg će sada Steven Spielberg adaptirati za snimanje televizijske serije.

s.p. 04.03.2013 0 komentara

Spielberg snima Kubrickovog Napoleona

U nedavnom intervjuu Steven Spielberg je najavio da priprema ekranizaciju scenarija Stanleyja Kubricka, i to onog koji se bavio Napoleonom. Kao što smo već pisali, Kubrick je godinama planirao snimiti film o francuskom vojskovođi, te je obavio detaljna istraživanja i snimio razne lokacije, no studiji MGM i United Artists su se uplašili visokog budžeta i potencijalnog financijskog kraha, pa je film otkazan.


'Združena braća', trailer.

Kubrick se i kasnije nadao da će ipak snimiti taj film, no na kraju su od cijelog projekta ostale samo skice, scenarij i ostali materijali koji su objavljeni u knjizi od gotovo 2000 stranica pod naslovom 'Stanley Kubrick's 'Napoleon': The Greatest Movie Never Made'.

Sada se ovog projekta uhvatio Steven Spielberg, koji je već snimio jedan film kojeg je planirao napraviti Kubrick - 'A.I.' No, Spielberg neće snimiti dugometražni film o Napoleonu nego planira napraviti povijesnu TV seriju, u čemu već ima dosta iskustva. Producirao je serije 'Pacifik' i 'Združena braća' u kojima su vrlo realistično prikazane legendarne bitke Drugog svjetskog rata, pa se možemo nadati da će biti jednako uspješan i u prikazu Napoleonovih ratova.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...