Almodovar je europska legenda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Almodovar je europska legenda

Almodovar je europska legenda

Slavni španjolski redatelj dobit će nagradu za životno djelo Europske filmske akademije.

s.p. 17.09.2013 0 komentara

Almodovar je europska legenda

Europska filmska akademija objavila je da će Pedro Almodovar dobiti počasnu Nagradu za europska postignuća u svjetskom filmu. Ta nagrada za životno djelo bit će mu uručena na svečanosti dodjele 26. Europskih filmskih nagrada koja će se održati 7. prosinca u Berlinu. Almodovar je izjavio da je 'vrlo zahvalan na ovoj nagradi' i istaknuo da je 'od svog osnivanja Europska filmska akademija bila vrlo velikodušna prema njemu i njegovim najbližim suradnicima.'


'Putnici ljubavnici', trailer.

Legendarni španjolski redatelj počeo je snimati filmove 1980. te je već svojim prvim dugometražnim filmom 'Pepi, Luci, Bom' stekao pažnju filmske javnosti. S vremenom je osvojio publiku širom svijeta i dobio sve važne filmske nagrade (pet britanske BAFTA-e, četiri francuska Cesara te dva Oscara).

Osvojio je 5 Europskih filmskih nagrada, a prvu od njih osvojio je 1988., na prvoj dodjeli ondašnjih 'Felixa', gdje je nagrađen kao najbolji mladi filmaš za film 'Žene na rubu živčanog sloma'. Još nisu objavljene sve nominacije za ovogodišnju nagradu, no Almodovar je opet nominiran za Europsku filmsku nagradu po izboru publike, i to za film 'Putnici ljubavnici'. Hoće li osvojiti i ovu nagradu odlučit će gledatelji širom Europe, pa tako i hrvatski filmofili koji mogu glasati za Europsku nagradu publike na ovom linku.

Komentari

Nema komentara.