ZFF dostavio nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      ZFF dostavio nagrade

ZFF dostavio nagrade

Nije došlo do pogrešne dostave - ZFF je isporučio glavnu nagradu najboljem filmu, 'Pogrešnoj dostavi' Ritesha Batre!

s.p. 26.10.2013 0 komentara

ZFF dostavio nagrade

Jedanaesto izdanje Zagreb Film Festivala zaključeno je svečanom dodjelom nagrada u prepunom kinu Europa. Film 'Pogrešna dostava' Ritesha Batre osvojio je Zlatna kolica za najbolji dugometražni film te nagradu u iznosu od 4.000 eura. Spomenuti film na festivalu je proteklog tjedna predstavila glavna glumica Nimrat Kaur uz koproducenta Čedomira Kolara. 'To je emotivan, vizualno zadivljujući, umjetnički film koji komunicira s publikom širom svijeta' - žiri je pojasnio svoju odluku. Posebno priznanje po prvi put je dodijeljeno domaćem filmu, 'Vis-à-Visu' Nevija Marasovića.


'Pogrešna dostava', trailer.

Zlatna kolica za najbolji dokumentarni film te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura dobio je film 'Kapetan i njegov gusar' autora Andyja Wolffa. Posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji dodijeljeno je srpskom filmu 'Drugi susret' autora Željka Mirkovića koji 'govori o najdojmljivijoj priči na svijetu'. Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura dobio je film 'U Akvariju' autora Tudora Cristiana Jurgiua. Posebno priznanje dodjeljeno je filmu 'Dolina kitova' Guðmundura Arnara Guðmundssona.
 
Nagradu Zlatna kolica te iznos od 10.000 kuna koje osigurava Društvo hrvatskih filmskih redatelja dobio je najbolji film iz programa Kockice, 'Ko da to nisi ti' autora Ivana Sikavice. Posebno priznanje žiri je pak dodijelio filmu 'Srami se' autorice Darije Blažević. Popis svih nagrada možete potražiti na službenim stranicama ZFF-a, a mi smo doznali i koji filmovi sa Zagreb Film Festivala će kasnije ići u kinodistribuciju: 'Krugovi', 'Hannah Arendt', 'Izbezumljenost', 'Ulica u Palermu', 'Prošlost', 'Alabama Monroe' i, dakako, pobjednički film 'Pogrešna dostava'.

Komentari

Nema komentara.