I kraljica voli ZFF! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I kraljica voli ZFF!

I kraljica voli ZFF!

Kraljica Margareta II. doputovala je iz Danske da posjeti Zagreb Film Festival, a što čekate vi pučani? Navalite na kraljevski dobre filmove!

s.p. 23.10.2014 0 komentara

I kraljica voli ZFF!

Uživanje u danskim filmovima i razmjenu ideja između hrvatskih i danskih filmaša ove su godine pozdravili kraljica Margareta II. od Danske i suprug princ Henrik od Danske koji su bili u posjetu Zagreb Film Festivalu u okviru državnog posjeta Hrvatskoj. Danski kraljevski par svojim je prisustvom uveličao projekciju filma 'Itsi Bitsi' danskog redatelja Olea Christiana Madsena koja se održala u srijedu 22. listopada u kinu Europa s početkom u 17 sati. Kraljicu Margaretu II., princa Henrika i dansku delegaciju pred kinom Europa dočekali su direktor ZFF-a Boris T. Matić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar, ravnatelj Danskog filmskog instituta Henrik Bo Nielsen, redatelj filma 'Itsi Bitsi' Ole Christian Madsen i redatelj filma 'Sedam brodica' Hlynur Palmason.

Prije no što je okupljene prigodnim govorom pozdravio princ Henrik od Danske, publici su se obratili Boris T. Matić, Henrik Bo Nielsen, Hrvoje Hribar i Ole Christian Madsen. Prije filma 'Itsi Bitsi' prikazan je kratkometražni danski film 'Sedam brodica' u režiji Hlynura Pálmasona. Zagreb Film Festival održava se na čak šest zagrebačkih lokacija i traje do 26. listopada, pa pozivamo i publiku koja nije plave krvi da posjete ovu popularnu manifestaciju.

Komentari

Nema komentara.