Mašta može svašta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mašta može svašta

Mašta može svašta

Terry Gilliam krenuo je sa snimanjem 'Tidelanda' i prema svemu sudeći - radi se o intrigantnom i mračnom ostvarenju. Ma, jel'? Pogledajte...

m.n. 01.12.2004 0 komentara

Mašta može svašta

Još na proljeće ove godine najavili smo vam novi film montipajtonovca Terrya Gilliama o djevojci koja iz stvarnosti bježi u maštu, utemeljen na gotičkoj drami Mitcha Cullina, 'Tideland'. Ekipa koju čine Jodelle Ferland, Jennifer Tilly, Janet McTeer, Brendan Fletcher i Jeff Bridges na snimanju je od listopada i to u Saskatchewanu u Kanadi koji je pajtonovca osvojio mističnim krajolikom.

Scenarij je izuzetno šokantan, mračan i odvažan – 'vrlo poetičan i filmičan' dodaje Gilliam, a svi koji su ga pročitali izjavljuju da bi ovo mogao biti najiskreniji i najsmjeliji film od svih koje je ovaj majstor snimio. Naime, djevojčicu Jelizu-Rose otac nakon majčinog ovrdosea iz velikog grada dovodi na farmu gdje se malecka apsolutno povlači i stvara svoj vlastiti svijet. Na tom pomaknutom putu je prate četiri glave koje je otkinula s tijela svojih lutaka, a razgovara jedino s čudnom susjedom koja nikad s glave ne skida veo koji koriste pčelari.

Glabna glumica Jodelle Ferland i redatelj na snimanju

Sam je redatelj izjavio da se radi o niskobudžetnom filmu na što je vrlo ponosan jer nema nikakvih stega niti obaveza prema studiju. 'Mogu kontrolirati ovaj film. Tu nema Njih, samo Nas', izjavio je genije, a reći ćemo vam samo da se ta mala svotica odnosi na 20 milijuna dolara. Možda je malo za njihove pojmove, ali baš da je sitno, procijenite sami.

Iako je snimanje počelo nedavno, već su pristigle vijesti o skandalčićima. Nije ništa strašno, Gillam je samo malo šokirao javnost, a i okolno stanovništvo – uprizorio je sudar petorice vlakova samo za potrebe filma, a sluđeni građani koji nisu bili upozoreni, sletjeli su se ne bi li pomogli ranjenima.

Snimanje ide prema planu, snimljene su gotovo sve scene na lokaciji pa će se ekipa ubrzo preseliti u studio. Već je izašao i teaser poster (naslovna fotografija), a i neke fotografije sa snimanja dok na forumima kruže priče da Vincenzo Natali ('Kocka') snima i dokumentarac o snimanju 'Tidelanda'. Za ekstatičnu i tužnjikavu glazbenu podlogu zadužena je PJ Harvey, a datum premijere još uvijek nije poznat.

Komentari

Nema komentara.