Danny Boyle na speedu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Danny Boyle na speedu!

Danny Boyle na speedu!

Ili je povukao par lajni ili je pretjerao s kavom. Tu svakako nešto smrdi... U najpozitivnijoj varijanti postao je radoholičar. Bljak.

h.p. 07.03.2005 0 komentara

Danny Boyle na speedu!

Krajem tjedna u kina će krenuti posljednji film Dannya Boylea 'Millions', no to agilnog redatelja koji iza sebe ima 'Trainspotting' i 'Žal', nimalo ne ostavlja besposlenim i otvorenim tek za poneko primanje i protokolarni razgovorčić s novinarima. A ne. Nije on od te sorte. U njegovom selu (Manchester, Velika Britanija) čim se nešto završi, kreće se s radovima dalje. E sad normalni redatelji najave dvije, tri potencijalne zamisli, ali ne i naš Danny Boy. Kit je najavio čak pet naslova... Privežite pojaseve - polijećemo!

'Sunshine' će biti prvi na rasporedu. Baš kao i u mnogim njegovim filmovima, likovi će poletjeti, no ovaj put doslovno. SF film priča o jednoj posadi i jednom brodu, koji je angažiran za misiju koja se bavi oživljavanjem (a bombom, čime drugim) umirućeg sunca. Prethodna misija istog predznaka je propala bez da itko zna zašto, a kako će završiti ova ostaje otvoreno. Zna se samo da će astronauti u svojem potpaljivačkom zadatku susresti ni više ni manje nego izvor sveg života u svemiru i okolici. Deep.

'Trainspotting 2' iliti 'Porno' nastavlja se tamo gdje je originalni 'Trainspotting' stao. Sick Boy, Begbie, Renton i ekipa zašli su u sredovječne godine i manje se bave pitanjem što sve strpati u sebe u naredna 24 sata, a više u koga utrpati dio sebe u jednakom vremenskom intervalu. Bez brige, sve je to po istoimenom književnom predlošku Irvina Welsha. Osnovna ideja je ne privući novu publiku(?), već dovući stare 'Trainspotting' ljubitelje da pogledaju kako je tko završio.

'28 tjedana kasnije' još je jedan nastavak. Za one koji su posljednjih par godina proveli na horor odvikavanju u nekoj od antimedijskih komuna, recimo da se Boyle 2002. djenuo u horor vode i snimio zapažen '28 dana kasnije' (naslovna fotka). E pa nakon što je u prvom filmu populacija Velike Britanije gotovo izbrisana zombi virusom, na otok blage klime i loših zubiju stižu njihovi dragi prijatelji Ameri. Da pokrenu populacijski oporavak. Mi mislimo da neće sve ići po planu; a vi?

I poslastica za kraj. Shvatite kako želite. Možda ironiziramo, a možda jecamo od oduševljenja. Frank Boyce, scenarist 'Millionsa', izjavio je za Latinoreview.com 'Prokužio sam Odiseju i želim da Boyle režira film.' Sam tak; on je to prokužio. Danny Boy će, naravno, bez beda to posnimati. Da... 'Odiseja'. Bojim se da je netko sličan rekao nešto slično za film koji se bavio nečim sličnim. I uprskao.

Komentari

Nema komentara.