Hornby se adaptira – Depp producira - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hornby se adaptira – Depp producira

Hornby se adaptira – Depp producira

'A Long Way Down', četvrti roman Nicka Hornbya, britanskog pisca koji je poznat po svojim light notama, zabezecirao je Warner Bros. Johnny Depp producira.

m.n. 03.05.2005 0 komentara

Hornby se adaptira – Depp producira

Ime Nicka Hornbya svima nam je znano, nekima jer su čitali neki od njegovih light naslova, a drugima po filmovima koji su snimljeni prema njegovim romanima. Nakon adaptacije 'Fever Pitcha', 'High Fidelitya' i 'About a Boy', filmska je industrija jedva dočekala njegov novi, četvrti roman, 'A Long Way Down', a Hornbyevi snovi o scenaristici nisu daleko od istine. Prava za ekranizaciju pripala su Warner Brosu, a Variety navodi da se iza titule producenta krije ni manje ni više nego Johnny Depp.

'A Long Way Down' je prema Guardianu Hornbyeva najmračnija knjiga (otud valjda Depp), bazirana na tamnoj strani života. Priča počinje na Silvestrovo, na krovu jedne zgrade gdje se slučajno nađe četvero ljudi, svatko s intimnim planom samoubojstva. Iako su se svi mislili baciti, grupna dinamika učini svoje, tako da Martin, Maureen, Jess i JJ postaju nešto poput grupe za podršku. Iako je tema naoko teška, Hornby je i ovaj put strašno svidljiv, tako da interakcija među depresivnim likovima na momente liči na stand-up komediju.

Za producentskim stolom će se osim Deppa naći i Graham King te David Heyman, a postoji vrlo velika mogućnost da im se priključi i Hornby (producirao sve svoje ekranizacije). Iako se zbog mračnog tona filma neki ipak nadaju da će se Depp primiti i glume, cast još nije poznat, no možemo vam garantirati neki tipično topli film, u karakterističnom Hornbyevom trademarku.

Podsjetimo vas još na kraju da je nedavno zgotovljena druga adaptacija Hornbyevog 'Fever Pitcha', s potpisom braće Farrelly te Drew Barrymore i Jimmyem Fallonom u glavnim ulogama. No, ako je prema kritikama suditi, osim činjenice da su Farrellyevi dokazali da mogu napraviti film bez specifičnih neslanih šala, 'Fever Pitch' se po ničemu ne izdiže iz prosjeka.

New York Times filmu najviše zamjera klišee poput onog da nijedna ljubav nije savršena, dok mu Farrellyevi fanovi zamjeraju upravo činjenicu da ovo nije njihov tipičan film. New York Times problem vidi upravo u činjenici da Farrellyevi baš i nisu kliknuli s Hornbyevim romanom, no, ako će vam biti do 'pusti mozak na pašu' zabave, ovaj je film za to idealan.
Komentari

Nema komentara.