Dobre domaćice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dobre domaćice

Dobre domaćice

Vijesti, domaće, neobične: HTV najavljuje sequel vlastite filmske emisije, Z1 pitch-forum, a Ministarstvo rok za donošenje Zakona o filmu.

filmski.net 22.02.2007 0 komentara

Dobre domaćice

Nakon skoro 16 godina 'Vrtoglavica' i to ne ona Hitchcockova već, HTV-ova, dobit će novo izdanje. Sequel, nazvan 'Vrtoglavica 2' uređivat će Dražen Ilinčić i Nenad Polimac, a vijest je objavila Polimčeva matična kuća EPH via Jutarnji list.

'Vrtoglavica 2' bi trebala biti 'audio-vizulni' magazin, koji se neće baviti samo dugim metrom već i videom i reklamama, a uz Ilinčićeve  priloge, Polimčeve kritike i komentare, prikazivat će i po jedan film svakog tjedna, i to od početka ožujka.

Svoju TV emisiju najavljuju i organizatori Maratona kratkog filma. Zvat će se 'Pilot' i krenuti s emitiranjem na Z1 televiziji za otprilike mjesec dana, a bit će svojevrsni pitch-forum, odnosno, prikazivat će – vaše video uratke. U obzir za emitiranje dolaze 'piloti' za bilo kakvu emisiju, seriju, igrani film, dokumentarac...važno je samo da ne traju dulje od 15 minuta... Detaljne upute i propozicije pronaći ćete ovdje, kao i informaciju da je zgotovljen DVD ovogodišjeg Maratona – Idemo do 100!

Ministarstvo kulture pak, najavljuje ekspresno donošenje Zakona o filmu. Bude li sve po planu, isti bi kroz dva saborska čitanja trebao proći do lipnja, te stupiti na snagu 1.1.2008. Zakon bi trebao gotovo udvostručiti ukupna sredstava za filmsku proizvodnju, ali i izmaknuti nadzor nad njim iz okrilja Ministarstva.

Sve u svemu zvuči kao da za film u Hrvata dolaze bolji dani.

Živi bili pa vidjeli!

Komentari

Nema komentara.