'Spiderman' smotao 'Pirate' - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Spiderman' smotao 'Pirate'

'Spiderman' smotao 'Pirate'

Treći nastavak 'Pirata' uknjižio je prvog vikenda u kinima s više od 100 milijuna dolara, no veću 'škrinju s blagom' ipak ima 'Spider-man 3'.

s.p. 28.05.2007 0 komentara

'Spiderman' smotao 'Pirate'

'Pirati s Kariba: Na kraju svijeta' zaradili su 112.5 milijuna dolara od petka do nedjelje, što je ispod otvaranja njegovog prethodnika, 'Pirata s Kariba: Mrtvačeve škrinje' koji su pohod na američka kina otvorili s 135.6 milijuna. Ipak, 'Pirati s Kariba: Na kraju svijeta'  imaju na popisu rekornih vikend otvaranje tek peto mjesto, i gledaju u leđa svojim velikim suparnicima, 'Spider-manu 3' (151.1 milijun) i 'Shreku Trećem'(121.6 milijuna).

Zajedno sa zaradom u svijetu, posljednji 'Pirati' osvojili su ukupno 332 milijuna zelembaća, i tako njihovi producenti nemaju previše razloga za suze. 'Shreka Trećeg' (koji je imao rekordno uspješnu premijeru za crtić) skinuli su s  prvog mjesta tjedne top liste, a da bi postali apsolutni vladar kino-blagajni, moraju nadmašiti 'Spider-mana 3' koji je ukupno zaradio 800 milijuna.

Stručnjaci zaključuju da razlog manjoj zaradi filma od može biti i dugo trajanje filma od čak dva sata i 47 minuta, što smanjuje broj projekcija koje kino može održati na dan. Po mišljenju kritike dosta razvučeni film,'Spider-Man 3', je čak pola sata kraći i vjerojatno zato i uspješniji. No 'Pirati s Kariba: Na kraju svijeta' igraju u čak 4362 kina, što je 110 kina više od 'Spider-mana 3'. To znači da bitka blockbustera još nije odlučena, jer publika i dalje hrli na omilljenu obiteljsku trilogiju s Johnnyjem Deppom, Orlandom Bloomom i Keirom Knightley

Kao i obično, publika ne sluša savjete kritičara koji su uglavnom negativno ocijenili oba nastavka 'Pirata'. Novinari su tako i drugi i treći nastavak 'Pirata' usporedili s tematskim parkovima u kojem je sve podređeno vratolomijama, i zaključili da nastavcima nedostaje šarm 'jedinice', u kojoj je briljirao Johnny Depp kao kapetan Jack Sparrow. O tome što misli hrvatska publika, pokazat će rezultati hrvatskih kino-blagajni i ocjene čitatelja Filmskog.neta koji 'Pirate' mogu recenzirati ovdje.

Komentari

Nema komentara.