Pišite s Grlićem - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pišite s Grlićem

Pišite s Grlićem

Samo jednom se ljubi, a na Palunkove večeri se ide po peti put. Za Grlića kažu da radi realistične filmove, a vama će otkriti kako napraviti takav scenariji

s.p. 12.06.2007 0 komentara

Pišite s Grlićem

U  utorak, 19.6. u 19 sati u maloj dvorani kina Tuškanac slijedi novo gostovanje hrvatskog scenarista u sklopu Palunka utorkom, projekta Hrvatskog filmskog saveza u kojem svi zainteresirani mogu popričati o pisanju scenariju i stvaranju filmova. Gost je Rajko Grlić, diplomant praške FAMU ('praške škole'), scenarist, redatelj i producent dokumentarnih i igranih filmova, predavač na američkom Ohio University, te jedan od osnivača i umjetnički direktor Motovun film festivala.  

Grlićevu detaljnu biografiju i filmografiju možete pročitati ovdje, samo ćemo vas podsjetiti da je riječ o redatelju i scenaristu velikih hrvatskih filmova kao što su 'Samo jednom se ljubi', 'U raljama života', i 'Za sreću je potrebno troje'. Njegov zadnji film 'Karaula' još skuplja međunarodne nagrade, a šteta je da na ovom razgovoru nema i Grlićevog partnera u pisanju scenarija za 'Karaulu', Ante Tomića. Njihova zajednička iskustva iz scenaristike možete pročitati ovdje, a što Grlić misli o scenarijima 'Karaule' i ostalih njegovih filmova možete ga pitati i osobno ako navratite u Tuškanac. Ovo će biti peto gostovanje hrvatskog scenarista u Palunku utorkom, nakon čega slijedi ljetna pauza. Program se najesen nastavlja razgovorom s novim scenaristima.

Komentari

Nema komentara.