Ukratko: Doza crne kronike - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ukratko: Doza crne kronike

Ukratko: Doza crne kronike

Ah, kuda ide taj svijet! Coppoli ukrali novi scenarij. Čovjek poginuo ganjajući Batmobil. Glumica ispašta zbog poljupca, a Google zbog pirata. 

z.m. 28.09.2007 0 komentara

Ukratko: Doza crne kronike

Naoružani banditi upali su ured u Buenos Airesu, zavezali zaposlenike, uzeli ono po što su došli i nestali. Ovaj tipični filmski zaplet odigrao se u stvarnosti i to na veliku žalost Francisa Forda Coppole. Njegov novootvoreni ured u Argentini postao je meta razbojnika, koji su odnijeli nešto filmske opreme, kamere, kompjutere i ostale vrijednosti. Tijekom pljačke lakše je ozlijeđen jedan zaposlenik, a slavni redatelj nije bio prisutan.

Najvredniji predmet koji su lopovi odnijeli je Coppolino osobno računalo na kojem je, između ostalog, bio pohranjen i scenarij za njegov novi film 'Tetro'. Priča je to o umjetničkom rivalstvu dvaju obitelji talijanskih imigranata u Argentini u kojoj će glavnu ulogu imat Matt Dillon. Snimanje treba započeti iduće godine na lokacijma u Buenos Airesu, zbog čega je Coppola tamo otvorio ured. Smjestio se u milijun dolara vrijednoj vili usred trendi četvrti u kojoj se nalaze brojni barovi i eksluzivni butici. Iako je redateljeva glasnogovornica rekla da postoje sačuvane kopije scenarija, lokalni mediji objavili su da redatelj nudi nagradu za povatak laptopa.

Indijskoj glumici Shilpi Shetty nisu ukradeni nikakvi vrijedni predmeti, nego samo malo dostojanstva. Na aerodromu u Mumbaiu osiguranje ju je zadržalo na ispitivanju. Razlog je poljubac od prije prije pet mjeseci. Glumica se našla u središtu skandala jer ju je tijekom javnog nastupa razdragani Richard Gere poljubio u obraz. I to poprilično strastveno, što je diglo na noge ortodoksne Hinduse koji u tome vidjeli kršenje strogih indijskih zakona o ćudoređu. Zbog toga je par dospio pred lokalni sud u Delhiju, ali je vrhovni sud odbacio optužbe. Svejedno, glumici je na neko vrijeme zabranjen izlazak iz zemlje zbog čega su je i sad nakratko priveli. Putovala je u Berlin, gdje nastupa u mjuziklu 'Miss Bollywood', a 'okršaj' s osiguranjem na aerodromu uzrujao ju je do suza: 'Razumjela bi ovo da sam počinila neko zlodjelo, ali ja sam samo glumica koja samo ide izvesti mjuzikl u stranoj zemlji.'

Gere i Shilpa u kliču

Izvođenje specijalnih efekata na setu novog filma o Batmanu, bilo je fatalno za jednog tehničara zaposlenog na snimanju. Tijekom probnog snimanja tehničar se nalazio u vozilu koje nosi platforma za kameru. Vozilo je vjerojatno slijedilo Batmobile u jurnjavi kada je vozač izgubio kontrolu i zabio se u drvo pored ceste. Nesretni čovjek je na mjestu ostao mrtav, a glasnogovornica Warner Brosa, koji snima 'Batman: The Dark Knight', odmah je požurila dati izjavu da u nesreću nije bio upleten nitko od glumaca, pa tako ni Christian Bale koji je opet u glavnoj ulozi čovjeka šišmiša.

Loše vijesti stižu i za YouTube, kojega je Google kupio krajem prošle godine. Nakon tužbi i prijetnji tužbama, na Google se okomilo i nezavisno tijelo za nadgledanje medija, National Legal and Policy Center. Oni smatraju da su servisi Google i YouTube raj za distribuiranje piratskih materijala. Aleluja. Nezavisni matematičari potrudili su se i u samo osam dana izbrojali čak 300 piratskih kopija koje je pogledalo 22 milijuna ljudi. Ako pomnožite 22 milijuna sa prosječnom cijenom kino-ulaznice u SAD-u - 10 dolara – huh, to su veliki novci, a radi se o samo 8 dana. Google u svoju obranu tvrdi da svaki nelegalni sadržaj automatski uklanjaju sa stranica čim se legalni vlasnici požale, ali svi dobro znamo da tada obično bude prekasno.

Komentari

Nema komentara.