James Cameron opet prstom u tragediju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      James Cameron opet prstom u tragediju

James Cameron opet prstom u tragediju

Redatelj 'Titanica', najvećeg i najskupljeg holivudskog filma o nekoj povijesnoj tragediji, ima novi film katastrofe - 'Ghost of Vesuvius'.

17.02.2004 0 komentara

James Cameron opet prstom u tragediju

20th Century Fox i njegova podružnica Lightstorm Entertainment (u vlasništvu James Camerona) su kupili prava za ekranizaciju 'Ghosts of Vesuvius', nove knjige Charles Pellegrina. Knjiga je očekivani bestseler, a opisuje katastrofičnu vulkansku erupciju koja je sravnila rimski grad Pompeje 79. godine nakon Krista.

Iako se knjiga temelji na povijesnim činjenicama, film koji će se snimati trebao bi biti fikcija. Čini se da će se u scenariju propast Pompeja pokušati dovesti u vezu s propašću Rimskog Carstva.

Za sada se Cameron još nije izjasnio da li će se on sam prihvatiti režiserskog posla u ovom projektu ili će tu čast velikodušno prepustiti nekom drugome. On je trenutno zaokupljen radom na novom filmskom projektu o kojemu se zasad ne zna puno, osim da će se snimati pomoću 3D tehnologije i biti jako skup. To je njegov prvi igrani film nakon 'Titanica'.

Pellegrino je pisac koji se dosada bavio znanstvenom tematikom i to, ni manje ni više, potonućem Titanika o čemu je već izdao dvije knjige, a za jednu od njih predgovor je napisao James Cameron. Obojici su se, očigledno, omilile teme koje objedinjuju povijesne događaje i znanstveni pristup.

Redatelj se za snimanje prošlog filma koristio sofisticiranom podmorskom tehnologijom da bi precizno odredio kako je, zapravo, slavni parobrod potonuo. Za novi film već se obavljaju arheološka istraživanja ostataka nađenih pod vulkanskim pepelom u Pompejima.

Pretpostavlja se da je erupcijom vulkana oslobođena tako silna energija koja je nekoliko puta jača od razornosti atomske bombe bačene nad Hirošimom. Kad smo već kod toga, čudno da nitko od filmaša ne želi ekranizirati tu ratnu tragediju. Nije valjda da se moćni amerikanci srame svojih nekadašnjih postupaka?

Komentari

Nema komentara.