Gradi se nova Mostra - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gradi se nova Mostra

Gradi se nova Mostra

Nova venecijanska filmska palača je u izgradnji, ali red carpet svejedno blista. Na njemu zvijezda do zvijezde...

s.p. 03.09.2009 0 komentara

Gradi se nova Mostra

Počela je 66. Mostra - najstariji filmski festival na svijetu koji se počeo renovirati. Gradi se nova festivalska palača pa se i crveni tepih nalazi uz ogradu gradilišta. Zvijezda svejedno neće nedostajati, najavljeno je da će Mostru (koja traje od 2. do 12. rujna) posjetiti George Clooney, Sylvester Stallone, Eva Mendes, Matt Damon, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Viggo Mortensen, Michael Moore, Oliver Stone i George Lucas.

Mi smo već prije mjesec dana opširno najavili program Mostre, uz 23 domaća filma prevladavaju američki filmovi (njih 19), a iza njih su Kinezi s 5 filmova van konkurencije. Festival je otvorio film 'Baaria' Giuseppea Tornatorea koji priča povijest Sicilije kroz tri generacije.


'I’m Happy My Mother Is Alive' ('Je suis heureux que ma mère soit vivante'), trailer.

Kritičari su istakli da je problem u tome da film ne nudi ništa novo, skupi spektakl pokazuje da su mafijaši i fašiste zločesti, a sicilijanska priča je prikazana bučno i kaotično. Recenzent Indiewirea čak spominje da mu 'Baaria' izgleda kao 'Najveći hitovi talijanskog filma', jer izgleda kao da su kopirani stilovi najvećih talijanskih filmaša.

Pohvale je dobio Claude Miller koji je zajedno sa svojim sinom Nathanom korežirao 'I’m Happy My Mother Is Alive' ('Je suis heureux que ma mere soit vivante'), priču o dečku koji se pokušava povezati s majkom. Za razliku od Tornatorea, ovaj film je proglašen suptilnim i emotivnim djelom koje će se svidjeti ljubiteljima mračnih i tužnih djela.


'(REC)2', teaser.

Prve pohvale dobio je i '(REC) 2', nastavak kultnog španjolskog horora. Ovaj film nadovezuje se na klaustrofobičnu priču izvornika, samo što ovaj put u opsjednutu zgradu upadaju specijalci i liječnici. Hoćemo li taj film vidjeti u hrvatskim kinima ili ćemo opet morati čekati da snime američku obradu koja jedina ima šanse za put do domaćih multipleksa?

Kad smo kod žanrovskih filmova i Amerikanaca, zadnje dan sprema se premijera - redateljske verzije posljednjeg 'Ramba'! Što, Stallone nije uspio ubaciti sve masakre u film? Ah, vidjet ćemo što će kolege kritičari javiti s ove premijere, a nadamo se da će na sljedećoj Mostri biti premijera 'Ramba 5' - možda i taj američki film uđe u konkurenciju. Više novosti očekujte u sljedećim našim tekstovima, a dodatne informacije o Mostri imate i na službenim stranicama Festivala.

Komentari

Nema komentara.