Tarantino predsjedava Venecijom! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tarantino predsjedava Venecijom!

Tarantino predsjedava Venecijom!

Slavni filmaš i filmofil ove godine će voditi žiri filmskog festivala u Veneciji. 

s.p. 07.05.2010 0 komentara

Tarantino predsjedava Venecijom!

Američki redatelj Quentin Tarantino proglašen je predsjednikom ovogodišnjeg žirija filmskog festivala u Veneciji. Ravnatelj Festivala Marco Müller izjavio je kako je 'Tarantino možda i jedini američki autor kojeg širom svijeta obožavaju poput rock-zvijezde'. Quentin već ima iskustva u vođenju žirija velikog festivala jer je 2004. bio predsjednik žirija festivala u Cannesu.

Zanimljivo je da Tarantino dosad nikad nije prikazao film u sklopu Venecijanskog festivala, ali je organizirao 2 retrospektive. 2004. predstavio je talijanske B-filmove, a tri godine kasnije napravio je pregled špageti-vesterna.
 
67. izdanje Venecijanskog filmskog festivala odvijat će od 1. do 11. rujna 2010., a žiri predvođen Tarantinom odlučivat će o dodjeli glavne nagrade - Zlatnog lava. Pretpostavlja se da bi u konkurenciji za nagrade mogli biti 'Miral' Juliana Schnabela, 'Potiche' François Ozon, te novi film Sofije Coppole 'Somewhere'. Uskoro ćemo vidjeti kako Tarantino prosuđuje filmove - brbljavi redatelj sigurno će i od ovog svog nastupa napraviti show!

Komentari

Nema komentara.