Što je u Avataru originalno? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Što je u Avataru originalno?

Što je u Avataru originalno?

Kinezi preimenovali planinu po 'Avataru' i tvrde da je baš ona inspirirala film, ali fanovi World of Warcrafta imaju svoje teorije.

s.p. 27.01.2010 0 komentara

Što je u Avataru originalno?

I Kinezi žele privući turiste! Grad u središnjoj Kini preimenovao je planinski vrh Stup Neba i Zemlje u - Planinu Avatar Aleluja (Avatar Hallelujah Mountain). Vlasti su objavile da vjeruju kako je baš taj vrh poslužio kao inspiracija za 'viseće planine' u izmišljenom svijetu Pandore, koje su privukle milijune i milijune gledatelja.

Osim u Americi, film je oborio rekorde gledanosti i u Kini pa su morali izbaciti 'Avatara' iz 2D distribucije kako bi se našlo mjesta i za domaće blockbustere poput 'Konfucija'. Ipak, Kinezi su spremni na tržišno natjecanje pa su odlučili iskoristiti jedan vrh u turističke svrhe.

Stup Neba i Zemlje i planine na Pandori

Lokalni novinari su uspoređivali fotografiju 'Avatar planine' sa slikama iz filma i javljaju da je u prosincu 2008. na tom području boravio holivudski fotograf koji je u četiri dana detaljno poslikao krajolik, a to je kasnije iskorišteno u filmu. Stoga je odlučeno pokrenuti turističku kampanju koja će dovesti fanove 'Avatara' iz cijelog svijeta, a to područje već se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine.


Krajolici s Pandore liče i na one iz World of Warcrafta

Ipak, javljaju se i stručnjaci za World of Warcraft koji tvrde da su živopisne slike Pandore tj. 'Avatara' rađene prema toj popularnoj igri. Hoće li uskoro krenuti tužbe i zahtjevi za odštetom? Milijuni dolara su u igri pa će vjerojatno biti još primjera sličnih 'otkrića' - poput onog da je radnja Avatara preokipirana iz 'Pocahontas'. 

A za sve one koji žele još, evo link na Blog koji opisuje deset filmova na koje Avatar nesretno nalikuje http://blog.spout.com/2009/08/20/10-movies-avatar-unfortunately-resembles/

 

Komentari

Nema komentara.