Tko su finalisti Motovuna? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko su finalisti Motovuna?

Tko su finalisti Motovuna?

Hrvatski filmovi 'Kenjac' i 'Crnci', te srpski 'Technotise – Edit i ja' borit će se za nagradu Bauer koju dobiva najbolji film u regiji.

s.p. 15.07.2010 0 komentara

Tko su finalisti Motovuna?

Posebno biračko tijelo Motovun Film Festivala odabralo je tri finalista koji su u posljednjoj utrci za regionalnu nagradu Bauer. To su oba hrvatska predstavnika koja su se borila za Bauera, 'Crnci' Gorana Devića i Zvonimira Jurića te 'Kenjac' Antonia Nuića, a iz Srbije dolazi treći finalist, 'Technotise – Edit i ja' Alekse Gajića. Nakon prikazivanja spomenutih filmova u Motovunu, sedmeročlani žiri će među njima izabrati laureata, a redatelj odabranog filma primit će nagradu Bauer za najbolji film godine i novčani iznos od 5000 eura.

Nagrada za najbolji film u regiji odnosi se na filmove iz sedam kinematografija - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, a proces selekcije počeo je tako da je sedam selektora iz svih navedenih zemalja odabralo najbolje filmove sezone. Sedmorici selektora priključio se sedmeročlani žiri filmskih profesionalaca, pa je taj žiri s 14 članova odabrao tri finalista među kojima su čak dva hrvatska filma.

Selektori ovogodišnje nagrade su Ahmed Burić (Bosna i Hercegovina), Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Nenad Polimac (Hrvatska), Agim Sopi (Kosovo),  Sunčica Unevska (Makedonija), Simon Popek (Slovenija) i Vladan Petković (Srbija). Članovi žirija su: Namik Kabil (BiH), Branko Baletić (Crna Gora), Rajko Grlić (Hrvatska) Isa Qosja (Kosovo), Darko Mitrevski (Makedonija), Radko Polič (Slovenija) i Srđan Dragojević (Srbija). Motovun Film Festival već je objavio raspored projekcija filmova, a sve dodatne informacije možete potražiti na službenim stranicama Festivala.

Komentari

Nema komentara.