Kurvinska posla - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kurvinska posla

Kurvinska posla

Na nadolazećem Tribeca Film Festivalu (NY) biti će prikazan film Marie 'Lune' Lidon nedvosmislenog naslova - 'Whore' (Kurva), a nakon toga će i na hrvatska kino platna.

23.04.2004 0 komentara

Kurvinska posla

Prava za prikazivanje filma u Sjevernoj Americi već su otkupili Screen Media Films, a film bi se tek najesen trebao pojaviti u američkim kinima i na DVD-u. Glavne uloge bez puno srama odglumili su Daryl Hannah, Denise Richards i Joaquim de Almeida.

Film je snimljen na engleskom jeziku, ali je nastao po 'latino vezi'. Španjolska redateljica i bivša glumica Maria Lidon snimila je film prema bestseleru urugvajske novinarke Isabel Pisano. Njena knjiga se u originalu zove 'Yo Puta' (Ja kurva), a u njoj su bez moraliziranja zapisane ispovijesti prostitutki iz 'crvenih četvrti', s ulica, u bordelima i u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Prostitutke nisu prikazane kao žrtve ni kao zarobljenice - njihov posao je njihov odabir. Dobro zarađuju, a neke čak i vole posao kojim se bave. Neke u njemu čak vide i neku 'višu svrhovitost', svojevrsno ispunjenje 'svoje misije na zemlji'. Maloljetnice i veteranke, one koje rade da bi se prehranile ili da bi se drogirale, one koje rade da bi se proslavile kao manekenke - u knjizi se miješaju njihove životne priče kao i priče klijenata i makroa sa svih strana svijeta.

Film Marie Lune osim ispovijesti donosi i zanimljiv uvid u najstariju profesiju na svijetu preispitujući mušku i žensku prostituciju. Likovi se nalaze u nizu realnih i fiktivnih situacija koje su zanimljivo prikazane u kombinaciji tradicionalne i digitalne filmske tehnologije.

Želite li posjetiti službeni site filma kliknite ovdje, jer biste se preko raznih Internet tražilica lako mogli pogubiti u moru istoimenih pornografskih sadržaja :)

U hrvatskim kinima 20. svibnja.

Komentari

Nema komentara.