90 udaraca bičem zbog filma - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      90 udaraca bičem zbog filma

90 udaraca bičem zbog filma

Iranske vlasti osudile su glumicu Marzieh Vafamehr na bičevanje i godinu dana robije zbog uloge u filmu koji kritički govori o Iranu!

s.p. 12.10.2011 0 komentara

90 udaraca bičem zbog filma

Iranska glumica Marzieh Vafamehr osuđena je na godinu dana zatvora i 90 udaraca bičem zbog uloge u angažiranoj drami 'My Tehran for Sale' ('Moj Teheran na prodaju'). Glumica je snimila ovaj iransko-australski film prije dvije godine, a u filmu se pojavljuje bez hidžaba i obrijane glave, što je dodatno pogoršalo reakciju konzervativnih vlasti.


'My Tehran for Sale', trailer.

Igrani film se bavi sudbinom mlade glumice kojoj vlasti zabranjuju rad u kazalištu, pa bježi u Australiju kao ilegalna useljenica. 'My Tehran for Sale' je 2009. imao premijeru na filmskom festivalu u Adelaideu, a zabranjeno mu je prikazivanje u Iranu.

Glumičin odvjetnik podnio je žalbu, a australski producenti filma izrazili su protest zbog ove odluke suda te se očekuje nova kampanja filmaša iz cijelog svijeta koji će, kao i u slučaju iranskog redatelja Džafara Panahija, pokušati utjecati na iranske vlasti da pomiluju osuđenu glumicu.

Komentari

Nema komentara.