Film zbog kojeg se ubija - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Film zbog kojeg se ubija

Film zbog kojeg se ubija

Amaterski film koji uvredljivo govori o muslimanskim svetinjama možda će se prikazati u Njemačkoj, i to u organizaciji lokalnih neonacista!

filmski.net 19.09.2012 3 komentara

Film zbog kojeg se ubija

Njemačka stranka radikalne desnice najavila je da će ove godine prikazati zloglasni protumuslimanski film 'Innocence of Muslims' ('Nevinost muslimana'), i to baš u - četvrti Berlina u kojoj žive muslimani! Kao i sam film, i ova najavljena projekcija je očita provokacija, a još ćemo vidjeti hoće li vlasti zabraniti film - u Njemačkoj su kažnjive 'uvrede po vjerskoj osnovi'.

Film 'Innocence of Muslims' je izazvao žestoke prosvjede muslimana širom svijeta te je bio povod i za nekoliko desetaka ubojstava, među kojima je najslavniji slučaj napad na američkog veleposlanika u Libiji. Zasad se zna da je autor filma koptski kršćanin koji živi u Americi, Nakoula Basseley Nakoula koji se predstavljao kao židov Sam Bacile, a s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost, moguće je da bio plaćen od strane ekstremista da izazove svu ovu strku.

Nakoula je snimio film u kojem je muslimanskog proroka Muhameda predstavio kao 'ženskara i zlostavljača djece', a glumci nisu znali o čemu se radi jer im je Nakoula dao da glume po scenariju u kojem se glavni lik zvao George, a zatim je u postprodukciji promijenio film i lik Georgea pretvorio u Muhameda.

Scenarij filma dostupan je na ovom linku, a za kraj treba naglasiti da je ovaj očajno snimljeni amaterski film izazvao nasilnu reakciju samo u zemljama u kojima već postoji antiameričko i antizapadno raspoloženje, pa možemo samo zaključiti da je riječ o povodu za nasilje, a ne stvarnom razlogu ubijanja.

Komentari
Johaness 14.03.2013

Adolf je volio muslimane ali ne u svojoj kući, znači volio ih je ko mater ludu ćer.

anonymous 06.11.2012

A: Lenon Glupane jedan....

A: Lenon 19.09.2012 Pogledaj profil

Poruka Zar ti naciji ne znaju da je Adolf volio muslimane? Nisu čuli za Handžar diviziju?