Svi slave Dan hobita! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Svi slave Dan hobita!

Svi slave Dan hobita!

22. rujna slave rođendan i Bilbo i Frodo Baggins, a s njima slave i svi ljubitelji Tolkienovih djela!

s.p. 22.09.2012 0 komentara

Svi slave Dan hobita!

Širom svijeta upravo slave 75. godišnjicu izdavanja Tolkienovog 'Hobita' koji će uskoro dobiti svoju filmsku adaptaciju, i to u vidu prave trilogije! Svečanosti u slavu hobita tradicionalno se održavaju 22. rujna, na Dan Hobita kojeg je 1978. proglasilo The American Tolkien Society.

Prema Tolkienovim knjigama glavni junaci 'Hobita' i 'Gospodara prstenova', Bilbo i Frodo Baggins, rođeni su različitih godišta, no na isti dan - 22. rujan! Stoga obožavatelji Tolkiena i njegovih djela na taj dan priređuju tulume, igre, vatromete i razne svečanosti, a knjižnice promoviraju Tolkienove knjige. Zabilježeno je i da najfanatičniji među obožavateljima u čast bosonogih hobita na taj dan hodaju - bez cipela.


'Hobit: Neočekivano putovanje', trailer.

Inače, redatelj Peter Jackson je nedavno na strip-konvenciji predstavio prve snimke prvog filma o hobitima nazvanog 'Hobit: Neočekivano putovanje'. Snimke su prikazane u brzini od 48 FPS (48 sličica u sekundi), što je izazvalo brojne reakcije gledatelja i kritičara koji se žale na 'preglatku' i 'umjetnu sliku' koja podsjeća na televiziju.

No, bez brige - kod nas će se film prikazivati u klasičnoj brzini, a ljubitelji specijalnih formata moći će uživati u 3D i IMAX verziji filma. Hrvatska premijera filma 'Hobit: Neočekivano putovanje' najavljena je za 13.12.2012.  

Komentari

Nema komentara.