SFeraKon, serije i stripovi - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      SFeraKon, serije i stripovi

SFeraKon, serije i stripovi

Na ovogodišnjem SFeraKonu gostuju stripaš Esad Ribić i spisateljica Danielle Trussoni, a održat će se i promocija prve hrvatske SF serije 'Jugoistočno od razuma'.

s.p. 09.05.2013 0 komentara

SFeraKon, serije i stripovi

U Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva će se od petka, 10. svibnja do nedjelje, 12. svibnja održati SFeraKon 2013. SFeraKon je najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, a ove se godine održava 35. put za redom. Konvenciju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku. Ove godine očekuje se oko tisuću posjetitelja, mahom vjernih zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.

Počasni gosti SFeraKona 2013 su Danielle Trussoni, autorica romana 'Angelologija' i 'Angelopolis', te Esad Ribić /naslovna/, crtač stripova i ilustrator svjetskog glasa, publici najpoznatiji po stripovima 'Četvorica konjanika', 'Loki' i 'Srebrni letač'.


'Svi misle da je veća guba raditi na benzinskoj pumpi', dokumentarac o Esadu Ribiću.

Središnji događaj SFeraKona 2013 je svečana skupština u subotu, 11. svibnja u 20 sati, u okviru koje će se uručiti najstarije žanrovske nagrade 'SFERA', te nagrade pobjednicima SFerinog dječjeg natječaja - 'SFERICE'. Uz redovni program ispunjen znanstvenim i literarnim predavanjima, posjetitelji SFeraKona testirat će svoje geekovsko pamćenje, znanje i reflekse na kvizovima, a tu je i turnir igranja popularnih video igara, sajam žanrovskih knjiga, natjecanje za izbor najboljih kostima te niz kreativnih radionica.

Nama je najbitniji filmski program, a posebna zanimljivost je predstavljanje prve hrvatske SF serije 'Jugoistočno od razuma' te će premijerno biti prikazan i trailer za prvu epizodu. Polusatna epizoda snimljena je u nezavisnoj produkciji, a ekipa je trenutno u potrazi za sponzorima koji bi omogućili snimanje ostatka sezone. Prikazat će se i razni domaći filmovi: 'Eugen-Steampunk Musical', 'Bjesomareva kći', 'Vrijeme mutanata' i 'Teleport Zovko'. Održat će se i predavanja 'Filmski redatelji i znanstvena fantastika' Tomislava Hrastovčaka i 'Banzai manzai' u kojem Velimir Grgić objašnjava svijet japanske komedije. Satnicu sa rasporedom svih događanja potražite na službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.