Pixarova animirana čarolija - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Pixarova animirana čarolija

Pixarova animirana čarolija

Prava, istinska čarolija, uvjeravamo vas, divan, divan spoj vrhunske animirane tehnike i nama omiljene filmske, kratke forme. Ne vjerujete?!? Pogledajte!!!

26.11.2003 0 komentara

Pixarova animirana čarolija

8. veljače 2007. stavljen je on-line i u prvu fazu rada krenuo web portal slovenskog kazališta www. Sigledal.org.

Autori portala su Samo M. Strelec (idejni autor pokreta i urednik web kazališne enciklopedije Geslo), Tamara Matevc (razvoj ideje i sadržaj portala) i Gregor Matevc (izbor platforme i tehničko izvođenje).

Web stranica www.sigledal.org predstavlja organiziranu zbirku on-line kazališnih sadržaja, a njegova bitna karakteristika jednostavni je pristup, upotreba i također jednostavno kreiranje, te posredovanje informacija na području javnog interesa.

Portal SiGledal sastoji od tri djela: VEŽA ( kazališne on-line novine), GESLO ( enciklopedija slovenskog kazališta) i REP (repertoar,  kazališta, umjetnici,  predstave, festivali, žanrovi …).

VEŽA je dio koji se fokusira na aktualne kazališne događaje. U velikoj mjeri Vežu rade sami  posjetioci, koji pune stranicu aktualnim informacijama. Tu se nalaze mišljenja i utisci publike, kritike, rasprave.... Veža također ima i podrubrike: pored Novic i rubrike Na rampi (za koju članke pišu poznati ljudi sa slovenske kazališne scene), tu su još i Pisma iz tujine (koja prati kazališna događanja u inozemstvu), a  redovito se obnavlja i Koledar dogodkov i tzv. »borza dela«.

GESLO nudi jednostavan pristup različitim sadržajima slovenske kazališne povijesti. Svaki posjetitelj, koji se registrira, može Geslo dopunjavati informacijama o slovenskim kazališnim djelatnicima (redateljima, glumcima, scenografima, dramaturzima, kostimografima…), institucijama, popunjavati arhivu itd.

REP još je uvijek »under construction«, a u budućnosti nudit će linkove kazališnih repertoara, naslove predstava, umjetnike, žanrove, kritike …

Također na stranici www.sigledal.org  je objavljena  ponuda za sve koji su zainterseirani, koji bi željeli postati korisnik ovog portala. Ekipa SiGledal svakim danom postaje sve brojnija, imeđu njih možda možemo istaknuti sljedeće: Zala Dobovšek (urednica Veže), Andraž Polič (urednik Na rampi), Anja Bunderla (urednica rubrike Novice), Branka Nikl Klampfer i Barbara Rigler.

Autori i ekipa SiGledal žele ostvariti svoju ideju o jedinstvenom kazališnom informativnom portalu i dakako, stimulirati moguće zainterseirane na daljnji razvoj ovog portala u što ozbiljnijem i kvalitetnijem smjeru.
 

Komentari

Nema komentara.