You Tubeu prijeti tužba Comedy Centrala - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      You Tubeu prijeti tužba Comedy Centrala

You Tubeu prijeti tužba Comedy Centrala

Niti mjesec dana nakon što je Google iskeširao 1.65 mil $ za You Tube, Comedy Central naređuje povlačenje svojih sadržaja s popularnog servisa.

p.h. 02.11.2006 0 komentara

You Tubeu prijeti tužba Comedy Centrala

Život svakog poštenog surfera dijeli se na srednji vijek- razdoblje prije You Tubea i preporod koji je nastupio poslije pojave istog. No, servisu za slobodno dijeljenje i uploadanje video materijala prijete ozbiljni problemi, možda i skora smrt, saznajemo s Cinematicala.

Kao što već znate, Google je prošli mjesec iskeširao 1.65 milijardi $ za kupnju popularnog 'broadcast yourself' servisa, a miris love konačno je dopro i do nosnica šefova iz Comedy Centrala koji su prošli tjedan zatražili povlačenje svih materijala u njihovom vlasnišvu, uključujući i isječke iz 'South Parka', 'The Daily Showa' i 'Colbert Reporta' koji su među najgledanijim sadržajima na You Tubeu. Svi materijali, isječci i kompletne epizode showova mogu se pogledati i na službenim stranicama Comedy Centrala i zato nema potrebe da se prikazuju na drugom siteu, poručuju čelnici te kuće.

Ta bi odluka mogla biti pogubna i za Comedy Central kojem financijski u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže ako se uzme u obzir činjenica da je upravo dostupnost isječaka na You Tubeu osvježila interes za njihovim emisijama, a 20th Century Foxovom 'Boratu' priskrbila globalnu publiku mjesecima (i godinama) prije no što je isti krenuo u svjetsku distribuciju.

Bilo kako bilo, potez Comedy Centrala mogao bi pokrenuti lavinu novih tužbi drugih producentskih kuća, vlasnika autorskih prava koje bi u doglednoj budućnosti mogle pokopati trenutno najpopularniji internetski servis.

NASLOVNA/ Chad Hurley i Steve Chen, osnivači You Tubea

Komentari

Nema komentara.