Hrvat protiv Angeline - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Hrvat protiv Angeline

Hrvat protiv Angeline

Bosanski Hrvat Josip Knežević tuži Angelinu Jolie zbog plagiranja njegove knjige, a optužuje je i da u svom debitantskom filmu falsificira povijest.

s.p. 06.12.2011 0 komentara

Hrvat protiv Angeline

Hrvatski novinar i pisac Josip Knežević podnio je sudsku tužbu protiv Angeline Jolie i tvrdi da je ona bez dozvole uzela priču njegovog romana i iskoristila je za scenarij svog debitantskog filma 'U zemlji krvi i meda'. Knežević je rođeni Sarajlija koji je u tom gradu proveo rat, te je pod pseudonimom James J. Braddock 2007. objavio roman 'Slamanje duše' za kojeg kaže da je rađen prema istinitom slučaju Sarajke Mirne. Junakinja romana je Hrvatica koju zatoče u srpskom logoru gdje ju siluju, a kasnije ju spašava crnogorski zapovjednik.


'U zemlji krvi i meda', trailer.

Knežević je ogorčen na Angelinu i tvrdi da je ukrala priču, samo što je izmijenila neke detalje pa su tako u Angelininom filmu protagonisti Bošnjakinja i Srbin. Knežević je na svojoj internetskoj stranici objavio otvoreno pismo svjetskoj javnosti u kojoj Angelinu optužuje da radi 'prosrpski nastrojen film' i 'falsificira povijest', a zamjera joj puno toga, čak i to što u filmu glumi Rade Šerbedžija kojeg Knežević proglašava 'notornim Jugoslavenom i srbofilom'.

Osim toga, Knežević se žali da je od prodaje knjige htio financirati humanitarni projekt 'Most ljubavi' i izgraditi nekoliko naselja, a ogorčen je što su mu odbile pomoći i Angelina Jolie i Oprah Winfrey te ogorčeno komentira da 'ideja tim damama valjda nije dovoljno humana i dobra'. Angelina Jolie i njezini predstavnici još nisu komentirali ove optužbe, a premijera njezinog kontroverznog filma najavljena je za 23. prosinac.

Komentari

Nema komentara.