Cate Blanchett je bolji Bob i od Dylana? - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Cate Blanchett je bolji Bob i od Dylana?

Cate Blanchett je bolji Bob i od Dylana?

Cate se na snimanju filma Todda Haynesa pojavila u kožnjaku, kratke crne kose s čikom u ruci. Isti on, rekli bi connoisseuri.

p.h. 08.09.2006 0 komentara

Cate Blanchett je bolji Bob i od Dylana?

Cate Blanchett bila je Peter Jacksonova Lady Galadriel i Scorseseova Katerine Hepburn. Elizabetu I već je glumila jednom, a sad joj se smiješi repriziranje iste uloge u 'The Golden Age' Shekhara Kapura. Jarmusch ju je u segmentu Cousins 'Kave i cigareta' poduplao uposlivši je da glumi sebe i svoju sestru, a Haynes je konačno učinio majkom svih majki dodijelivši joj ulogu blues/country/rock legende nazalnog vokala, saznajemo s Rolling Stonea.

Nakon višegodišnjeg koprcanja u 'bi/ne bi' ritmu, snimanje biografije Boba Dylana 'I'm Not There' u režiji Todda Haynesa ('Daleko od raja') počelo je u srpnju u Montrealu. Nazvan prema jednoj neobjavljenoj Dylanovoj pjesmi, film prikazuje sedam različitih faza iz njegovog života, u svakom stadiju glumi ga različiti glumac/glumica, a Haynes se odlučio za poetski narativni stil želeći i tehnikom imitirati Bobovo stvaralaštvo. Osim Blanchett, koja glumi fazu oko 1965., zasad su na popisu i Christian Bale, Charlotte Gainsbourg, Juliane Moore, Richard Gere i Heath Ledger. Treba li napominjati da nas i muški dio casta, unatoč izostanku 'drag momenta', u ulozi Dylana posebno veseli?!

Upućeniji u Haynesov opus možda će se sjetiti da je isti već koketirao s glazbenom biografijom 1987. u 46minutnom i zabranjenom 'Superstar: The Karen Carpenter Story' o anoreksično - bulimičnoj pjevačici koju je u filmu utjelovila barbika!!, no za skladbe nije tražio autorska prava pa je film ubrzo zabranjen.

Komentari

Nema komentara.