I traileri zaslužuju nagrade - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      I traileri zaslužuju nagrade

I traileri zaslužuju nagrade

Dosadili su vam članci s brojnim trailerima i vijesti o raznim filmskim nagradama? Nešto za vas - vijest o nagradama za trailere!

s.p. 13.07.2007 0 komentara

I traileri zaslužuju nagrade

Već smo vam pokazali kako horor fanovi više vole pogledati dobri stari trailer, nego neku novu katastrofu od filma. Logika filmoljubaca je da se često i od loših filmova može napraviti dobar trailer, jer se jednostavno od najboljih par minuta filma montiraj efektan trailer koji je sam po sebi kratki film. 

Tako uz silne nagrade za najbolje filmove imamo i nagrade za najbolji trailer, koje se u stilu MTV Movie Awards, dodjeljuju u raznim kategorijama. O dobitnicima 'Golden Trailera' ni ove godine nije odlučivala publika, nego stručni žiri, u koji su uz razne ljude iz marketinga zasjeli i oni koji se bave isključivo filmom – redatelj Jim Sheridan ('U ime oca'), te kolega, onlajn filmski novinar i kritičar Harry Knowles s kultnog sajta Ain't it Cool News.  

Na osmoj godišnjoj dodjeli pobijedili su favoriti, odnosno foršpani filmova koji su i inače bili uspješni kod publike ili hvaljeni od kritike. Pitanje je, naravno, je li žiri nagrađivao trailere ili filmove, odnosno jesu li spremni nagraditi i odličan trailer za film koji je – loš. Najbliža tome je posebna nagrada 'Zlatno runo', koja se dodjeljuje za lažno reklamiranje, a nju je dobio foršpan za 'Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus'. Žanrovski, nagrađeni su '300' kao najbolji akcijski trailer, 'Borat' za najbolji komični, a 'Pokojni' imaju najbolji trailer za dramu. Obiteljski/animirani trailer godine je 'The Simpsons Movie', 'nezavisnjak' je 'The Science of Sleep', a idealni trailer za dokumentarac je 'This Film Is Not Yet Rated'. Među trailerima ovogodišnjih blockbustera pobjednik je 'Harry Potter i Red feniksa', a za 'trashiest' triler nagrađen je 'Black Sheep'. Od ostalih kategorija, tu su i nagrade za najbolje strane trailere, te za filmske plakate koje se dijele prema žanru, kao i u glavnim kategorijama (drama, romantični, triler). 


'Harry Potter i Red feniksa', r: David Yates

Cjelokupni popis svih pobjednika možete daunlodati ovdje, a mi vam nudimo listu glavnih pobjednika, s linkovima na njihove proslavljene trailere.  

Dobitnici 'Golden Trailera' po kategorijama

Blockbuster ljeta 2007.– 'Harry Potter i Red feniksa'

'Zlatno runo' (za 'lažno reklamiranje') – 'Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus'

Akcija – 300

Komedija – 'Borat: učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan'

Horor – '1408'

Triler – 'The Descent'

Trashiest Trailer – 'Black Sheep'

Animirani (obiteljski)  - 'The Simpsons Movie'

Drama – 'Pokojni'

Dokumentarac – This Film Is Not Yet Rated

Najoriginalniji trailer – Bee Movie

Najbolji najavljivač – 'Grindhouse'

Nezavisni – 'The Science of Sleep'

Romantični – 'In the Land of Women'

Glazbeni - Leonard Cohen: 'I'm Your Man'

Show – '300'

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.