Jednom lopov, uvijek lopov - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jednom lopov, uvijek lopov

Jednom lopov, uvijek lopov

Zong heng si hai (Once a Thief) (1990.)

Rim / Blitz film i video

103' akcija, komedija, krimi

Režija:           John Woo

Uloge: Yun-Fat Chow, John Woo, Leslie Cheung, Kong Chu, Cherie Chung

Scenario:        John Woo

Producent/i:   Terence Chang, Linda Kuk

Linkovi: imdb

Jednom lopov, uvijek lopov

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Film prati trojicu kradljivaca umjetnina koji operiraju diljem Evrope. Nakon što ih mentor prevari, trio kreće po osvetu. Za ljubitelje 'starog' Johna Wooa.

Joe, Jim i Cherie su trojica vrsnih kriminalaca koje je odgojio isti otac koji ih je preuzeo iz sirotišta. Još od malih nogu učili su kako ukrasti sve što im dođe pod ruke.

Priča počinje dobro isplaniranom i sprovedenom krađom umjetnina koja je trebala biti zadnji posao uspješnog trija. Ipak, odlučuju se na još jedan posao koji završava kobno po Joea. Redatelj nas vraća dvije godine unatrag. Joe se, tada u invalidskim kolicima, želi osvetiti onome tko ga je smjestio u tamo.

Redatelj John Woo je, prije nego što je preselio u Hollywood, bio poznat po Hongkonškim akcijskim trilerima, prije svega po The Killeru, koji se dičio izvrsnom kamerom i slow motion kung-fu borbama. Ovaj je naslov nastao upravo nakon The Killera, u vjerovatno najplodnijem razdoblju Johna Wooa.

Ljubitelji blockbustera aka Mission Impossible 2 možda se neće složiti sa ovom konstatacijom, no poklonici 'starog' Wooa trebali bi doći na svoje.