Žestoki policajci - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Žestoki policajci

Žestoki policajci

Lashou shentan (Hard Boiled) (1992.)

Buena Vista Home Video / Blitz film i video

126' akcija, krimi, triler

Režija:           John Woo

Uloge: Yun-Fat Chow, Tony Leung Chiu Wai, Teresa Mo, Philip Chan, Philip Kwok

Scenario:        John Woo, Barry Wong

Producent/i:   Terence Chang, Linda Kuk

Linkovi: imdb

Žestoki policajci

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

DragonRage 06.10.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Festival Nasilja !!!!

Posljednji film koji je Woo snimio u Kini prije nego li je otišao u Hollywood,a ujedno njegovo največe remek dijelo uz naravno The Killera.Film pršti od odlične akcije koja je kasnije postala uzor mnogim Hollywoodskim redateljima kao npr,Tarantinu,Michael Bayu,Rodriguezu,a i mnogi filmovi su manje više uspješno pokušavali kopirati takvu stiliziranu akciju poput Desperada ili Bad Boysa,pa čak je i Matrix "ukrao" mnogo toga od Woo-a po pitanju akcije.
A treba spomenuti kako je i popularna igrica Max Payne nastala prema Woo-ovim filmovima.A kad smo več kod igrica,za 2006 je najavljena igra Stranglehold,koju če režirati John Woo,a Chow Yun Fat će dati glas i stas glavnom liku,policajcu Tequili,tako se ovdje naime zove njegov lik.
Ovo je najbolja suradnja Woo-a i njegovog glumca miljenika Chow Yun Fata.Sam zaplet i nije baš najbolje razumljiv te u cjelini izgleda kao da Woo dijelove filma u kojima nema akcije i u kojima doznajemo nešto više o likovima i samoj priči koristi kao pauzu za narednu bombastičnu i još nabrijaniju akcijsku scenu.
No nema veze,za ovaj film dovoljan vam je Chow Yun Fat,čačkalica u ustima i gan u svakoj ruci,te nije važno što likovi ispucavaju i po 50-ak metaka iz pištolja bez reloadanja,jer u ovom filmu nije važna realnost,več Cool akcija,a akcijske sekvence izgledaju kao sirovi i nabrijani balet.
Kamera je u filmu odlična,i neke akcijske sekvence su snimljene u cijelosti bez reza.Chow Yun Fat je odličan u svojoj izvedbi,i podsječa na Kineskog Prljavog Harrya,koji baca zabavne i klišejne onelinere i ubija negativce bez beda,a posebice je dobra izvedba tu još mladog Tonya Leunga,koji je sličnu samo naravno mnogo kopleksniju ulogu igrao i u Paklenim Poslovima.
Njegov lik najviše karakterno dolazi do izražaja u cijelom filmu.
Ovaj film ujedno drži i jedan prilično bizaran rekord,naime u filmu ima oko 250 mrtvih,krvi po svuda,mrtvih na sve strane.
Za kraj samo:"Give the guy a gun and he's superman,give him two and he's God."!!!
Uživajte....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: