Maria milosti puna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Maria milosti puna

Maria milosti puna

Maria Full of Grace (2004.)

Fine Line Features / Discovery film i video

101' drama

Režija:           Joshua Marston

Uloge: Catalina Sandino Moreno, Yenny Paola Vega, Guilied Lopez, Patricia Rae, Orlando Tobon

Scenario:        Joshua Marston

Producent/i:   Paul S. Mezey

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Maria milosti puna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.94
31
0.00

dmode 10.03.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Izvrstan film za debitanta!

Joshua Marston napravio je kvalitetan debitantski film Maria Full Of Grace te se nadam da mu ovo neće biti jedini film jer ima izgleda veliki potencijal.

Tema koja se i nije baš obrađivala na filmskom platnu, krijumčarenje droge gutanjem paketića, ovdje je prikazana vrlo kvalitetno ali pomalo kao da je sve to cenzurirano, nema surovosti i gadnosti. No, možda je i bolje da je izostavio redatelj te dijelove jer neki znaju stvarno pretjerati.

Catalina Sandino Moreno koja glumi Mariu Alvarez, siromašnu teenagericu Kolumbijanku koja daje otkaz na poslu zbog potlačenosti te ulazi u svijet narkomafije, odradila je izvrsno. Bez nekih pretencioznih dijelova, baš kako treba.
A i ostala glumačka ekipa nije loša.

Film vas neće potresti da par dana nećete moć osmijeh nabacit na lice već će vam pokazati kako ste sretni što živite u ovoj državi koliko god ona bila u lošem stanju te koliko god je vi mrzili. Imajte na umu da je u nekim drugim krajevima svijeta i gore.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 09.09.2005 Ocjena recenzije : 3.0

nedorečena maria i gdje je milost

Priča kao ideja je jako zanimljiva. Mlade kolumbijke koje se iz očaja i besparice odlučuju postati mazge tj. prenositi drogu u svom tijelu na relaciji Kolumbija-Amerika. Zanimljivo. Međutim, mislim da nije dovoljno dobro sve to obrađeno u filmu. Prvi dio filma je ok, shvatili smo da situacija u Kolumbiji i nije baš bajna i nije mi baš došla želja da se tamo preselim. Onda slijedi dio kad se Maria odlučuje izdići iz te sredine i zaraditi malo love tako što će progutati 62 paketića droge, odletjeti u Amneriku i tamo ih posrati. Ovo bi trebao biti ključan dio filma, trebalo je prikazati još malo gadosti jer sumnjam da je to sve tako jednostavno. I onda dolazi dio kad je ona u Americi, i tu sad ima dosta nepovezanosti, ali uglavnom-ona isporučuje drogu, dobija lovu, ali ostaje u Americi kao ilegalka. Ponavljam, jako zanimljiva tema ali je puno toga ostalo nedorečeno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

šunka 15.06.2005 Ocjena recenzije : 3.5

Mlada Kolumbijka Maria u očaju bez posla odluči biti mazga tj. prenositi drogu u svom želucu. Iako velike pare to je veliki rizik. Čuo sam već prije za ovakve situacije no tek sam sad vidio koliko te jeadne cure pate i što sve moraju proći. Prikazano je sve detaljno od njezine neželjene trudnoće, do postupka prenošenja paketića droge. Doista nešto ovako intrigantno odavno nisam gledao. Određene scene šokirati će i one koje je to obično teško. C.Sandino Moreno stvarno je odlična u ulozi jadne djevojke teške sudbine koja mora prehraniti obitelj. Zar ovakvi filmovi ne bi trebali malo osvijestiti ljude o teškom siromaštvu tih zemalja? Na kraju, jedino utočište je savršena Amerika. jedina zamjerka što ne možemo saznati malo više o Mariji nakon što je ostala u Americi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

i-be 14.06.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Marija milosti puna

malo sivo-hladni film još jedna sudbina u nizu pa dojam i nije baš?s ozirom da su u Americi ti filmovi rijeđi svaki je dobro došao no,gadna je scena kad moraju zubnom pastom prati vrećice da ne smrde na govna komentar suvišan ostatak onako prođe sa premotavanjem no kraj je totalna nebuloza ona ostaje na aerodromu i korača u susret boljoj budučnosti.Kompromis prema ciljanom tržištu ili nada u bolje sutra sudeći po prolasku filma u svijetu ono 1 no nećemo biti totalno skeptićni no malo zamorno i već viđeno ako ćemo iskreno PASJA LJUBAV daleko boliji .životniji i realističniji film od ovoga a opet nema SRETAN KRAJ........

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tinka22 16.05.2005 Ocjena recenzije : 2.5

Maria milosti puna

Film razradjuje zivot pametne djevojke Marie koja je htjela nesto vise od zivota...I za to se pokusala izboriti.Film mi se svido zbog toga jer govori o stvarnom zivotu-o ljudima koji iz jednog zla upadnu u jos vece.Petica jer je poucan i realan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vokaj5 16.05.2005 Ocjena recenzije : 0.4

čudo

Ja jos neznam zasto je tako krijumcarena droga
glupost
n

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vokaj5 16.05.2005 Ocjena recenzije : 0.4

čudo

Ja jos neznam zasto je tako krijumcarena droga
glupost
naka je kobno bilo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vokaj5 16.05.2005 Ocjena recenzije : 0.4

čudo

Ja jos neznam zasto je tako krijumcarena droga
glupost

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andjel 13.01.2005 Ocjena recenzije : 2.0

potresno

film koji ne radi ne osuduje niti daje nikakvu moralnu odluku no naveliko govori o etickim pitanjima i dvojbama. svi znamo da nam treba vise ovakvih filmova

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: