Bully - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bully

Bully

Bully (2001.)

Lions Gate Films Inc. / Blitz film i video

113' drama, triler

Režija:           Larry Clark

Uloge: Brad Renfro, Bijou Phillips, Rachel Miner, Nick Stahl, Michael Pitt

Scenario:        Zachary Long, Roger Pullis

Producent/i:   Manuel Chiche, Arnaud Duteil, Jordan Gertner, Mark Mower, Vincent Maraval

Linkovi: imdb

Bully

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.24
17
0.00

Sunshine 09.02.2005 Ocjena recenzije : 4.5

Sokantno

Ova odlicna drama nastala je po istinitoj prici o ekipi dokonih, uvrnutih tinejdera na Floridi koji odlucuju ubiti lokalnog naslinika. Film je izrazito uznemirujuc, nasilan i realan, i totalna je suprotnost svemu lijepome. Do sada sam mislila da je Irreversible najbrutalniji film koji sam do sada vidjela. Bully mozda nema toliko puno scena nasilja, no spoznaja da je inspiriran dogadjajem koji se zaista dogodio cini ga jako, jako sokantnim. To je jedan od onih filmova koji ili mrzis ili volis. No u svakom slucaju, Bully je film kojeg necete brzo zaboraviti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 05.01.2005 Ocjena recenzije : 4.75

Bully

Supruga mi je u nekoliko navrata rekla da volim čudne filmove. One nekakve filmove. Bizarne. Pesimistične. Pomaknute. I kad su u pitanju komedije, opet su to neki... pa, ne baš obični filmovi. I zaista, još se nijednom nisam uspio baš argumentirano "obraniti", a dosad mi je najjači adut tako običan, normalan i toliko obožavan "Povratak u budućnost". Prvi dio, naravno.
Brzina kojom sam s police omiljene videoteke zgrabio "Bully" svakako ne igra u prilog mojoj obrani "dobrog i normalnog" ukusa. "Klince" nisam pretjerano zavolio, jer ne volim ono što bih, u pomanjkanju smislenijeg termina, nazvao pretjerivanjem u realizmu (a da nije naturalizam), što uvijek dovodi do svojevrsne negacije osnovne ideje i pomanjkanja uvjerljivosti (najzorniji primjer je "Pasija"). Larry Clark je ostao na listi "zanimljivih" faca, u skladu s mojim "bizarnim ukusom". "Bully" je to napokon i opravdao iako Clark zadržava mnoga stilska i dramaturška rješenja iz "Klinaca". No, cjelina je mnogo zreliji (koliko god taj epitet bio dvosmislen) i kompletniji film, jednako uznemirujuć i brutalan, ali i uvjerljiviji kao drama. I svakako ga preporučujem svim dobronamjernim gledateljima, odnosno, onim i ipak samo onim za koje se često kaže da imaju... "neobičan" ukus.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: