Wyatt Earp - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Wyatt Earp

Wyatt Earp

Wyatt Earp (1994.)

Warner Bros. / ISSA film i video

212' vestern

Režija:           Lawrence Kasdan

Uloge: Kevin Costner, Dennis Quaid, Gene Hackman, Bill Pullman, Michael Madsen, Tea Leoni, Jim Caviezel

Scenario:        Dan Gordon, Lawrence Kasdan

Producent/i:   Dan Gordon, Lawrence Kasdan

Linkovi: imdb

Wyatt Earp

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.93
14
0.00

petra2008 21.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

wyatt earp

Film WYATT EARP je po mom mišljenju najbolji fil koji je Kevin Kostner napravio. Njegov život je bio jako potresan. Morao je ubijati da bi preživio u gradu. A kad je postao šerif to se je promijenilo. Počeo je vladati čeličnom rukom i svi su morali poštivati zakone.
Dobro su odabrali glumce. Kevina Kostnera, Dennisa Quaida i Jima Caviezela koga poznajemo iz filma Pasije Mela Gibsona kao Isusa Krista.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 17.08.2005 Ocjena recenzije : 2.67

The man of Law

Ovo je naravno 3-satni biografski western ep iz 94-e god o životu najčuvenijeg čovjeka od zakona koji je ikada postojao i jahao na divljem zapadu i postao mit,Wyatt Earp.
Priča o šerifu Earpu i njegovoj braći je več doživjela nekoliko filmskih adaptacija,najpozantija je vjerovatno ona iz 1957-e god."Obračun kod OK corrala"sa Burt Lancasterom kao Wyatt Earp i Kirk Douglasom kao Doc Holliday.Zanimljivo je da je manju ulogu u tom filmu imao i tada mladi Dennis Hopper.
Godinu dana prije ove adaptacije,točnije 93-e je također snimljena još jedna adaptacija o životu Wyata Earpa,"Tombstone"sa dosta ponpoznom glumačkom ekipom, Kurt Rusell,Val Kilmer,Bill Paxton,Powers Boothe,Michael Biehn,Sam Elliott itd u režiji sad več pokojnog George P. Cosmatosa(Cobra,Rambo 2).
Iako znatno slabije ostvarenje od ove adaptacije,radi se o zanimljivom filmu,koji je imao drugačiji pristup priči,tamo je naime obračun kod OK corrala bio tek sporedna stvar,priča je pratila život Earpovih nakon tog događaja.
No vratimo se ovom filmu,u ovom slučaju glumačka ekipa je također dosta poznata,tako se kroz cijeli film izreda mnogo poznatih lica,što u glavnim,što u sporednim ulogama.Svakako moram pohvaliti odličan izbor Costnera za ulogu Earpa,zbilja mu leži ta uloga,te izbor "osušenog" Dennis Quaida za ulogu Doc Hollidaya, mnogo bolja izvedba negoli Kilmerova u Tombstoneu.
Priča prati Earpov život od ranog djetinstva u Wehiteu i njegov odnos sa ocem(Gene Hackman)koji je njemu i braći cjeloga života naglašavao važnost obitelji,pa sve do Doge Citya i obračuna kod OK Corrala.
Costnere je dobro odglumio karakter Earpa koji se kroz film mjenja iz jednog zabavnog i miroljubivog mladića,koji se nadao da u životu neče morati nikoga ubiti,u jednog hladnokrvnog i nemilosrdnog ubojicu,iako sa značkom,ali ipak ubojicu,što je posebice dokazao svojim postupcima nakon ubojstva svog mlađeg brata.
No film ipak traje predugo(212 min)te zbog toga mjestimice gubi ritam.
Ali inače, odlična western drama.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: