24. dan - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      24. dan

24. dan

The 24th Day (2004.)

Nazz Productions / Continental film

92' triler

Režija:           Tony Piccirillo

Uloge: James Marsden, Scott Speedman, Sofia Vergara, Barry Papick, Scott Roman

Scenario:        Tony Piccirillo

Producent/i:   Nick Stagliano

Linkovi: imdb

24. dan

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
4
0.00

Prije 24 dana Tom je saznao da je HIV pozitivan. Oženjeni muškarac krivi svoje jedino gay iskustvo za nesreću koja ga je zadesila te otima bivšeg partnera.

Tom je oženjeni muškarac koji je upravo saznao da je HIV pozivitvan. Dolazi do zaključka da je za njegovu nesreću krivo jedino homoseksualno iskustvo koje je prije pet godina imao sa filmašem Danom. Očajni Tom pronalazi Dana u baru te ga vodi u svoj stan, baš kao i kada su se sastali posljednji puta, no umjesto reprize tog iskustva sada je u igri otmica. Tom zatvara Dana u stan ne bi li uzeo uzorak krvi i saznao da li ga je Dan zaista zarazio.

Nemalo zaprepašteni Dan tvrdi da je 'čist', no Tom prijeti da će ga ubiti pokaže li se da je zaražen. Intelektualno superiorniji i daleko domišljatiji Dan pokušava pobjeći, dok je očajni Tom, čekajući nalaze, i dalje uvjeren kako ga je upravo on zarazio.

Režiser Piccirillo je težište stavio na konverzacije dvaju glavnih protagonista koje se odvijaju u Tomovom stanu stoga ukoliko niste ljubitelj filmova a la Collateral ovo možda i nije najbolji izbor. S jedne strane imamo otmicu i prijetnju smrću, a s druge nemoralni čin za svaku osudu, naravno pod pretpostavkom da je Dan zaista HIV pozitivan te da je svjesno zarazio Toma. No da li je zaista tako? Bumo vidli.