Scott Speedman

01.09.1975 London, England, UK Robert Scott Speedman

Uspješnog plivača u daljnjoj je karijeri omela kobna ozljeda pa je fokus s mišića morao prebaciti u 'misaone' sfere. Krenuo je s 'Felicity', a nastavio s Keri Russell.

 

 

Scott_Speedman

Scott Speedman rodio se u Londonu, ali je odrastao u Torontu, Kanada. Bavio se plivanjem te je postavio rekord kao najbolji u kategoriji slobodnog stila na velikoj udaljenosti. Nažalost, nesreća mu je upropastila plivačku karijeru pa se na nagovor tadašnje djevojke počinje baviti glumom.

Pohađao je Earl Haig High School u Torontu, a kasnije University of Toronto od 1994 - 1996.  Nakon toga se prijavio na audiciju za ulogu Robina u 'Batman Forever' (1995). Iako nije uspio dobiti ulogu, preoteo mu je Chris O'Donnell, u cijelom tom procesu dobio je agenta.

Speedman je glumio u mnogim kanadskim TV-serijama. Nakon što je ostavo fakultet, dobio je svoju prvu filmsku ulogu u filmu 'Kitchen Party' (1997). Nakon toga slijedi uloga koja ga je proslavila, u seriji 'Felicity', zbog koje se seli u LA. Pozitivne kritike su pratile seriju i priskrbile mu manju ulogu u drami 'Duets' (2000).

Zatim je dobio priliku glumiti s Kurt Russellom u detektivskom trileru 'Dark Blue' (2003) koji se pokazao kao uspješan, kao i Scottova slijedeća izvedba u romantičnoj drami 'My Life Without Me' (2003).

Njegove sposobnosti u dramskim ulogama možemo vidjeti u zadnjem ostvarenju, 'Underworld' (2003), poslije kojeg možemo samo zaključti da je ovaj mladić zvijezda u usponu.

Trenutno hoda s Keri Russell, djevojkom koja je glumila glavnu ulogu u seriji 'Felicity'.